UÇURTMA ŞENLİĞİ KARNAVALA DÖNÜŞTÜ
23.06.2014

MEZİTLİ BELEDİYESİ'NDEN 23 NİSAN’DA ÇOCUKLARA UÇURTMA ŞENLİĞİ

Mezitli Belediyesi 23 Nisan'da 'Uçurtma Şenliği' düzenledi. Etkinlikle yüzlerce çocuk doyasıya eğlendi. Kısa zaman içerisinde hazırlanan şenlik coşkulu halkın katılımıyla karnavala dönüştü.

Mezitli Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle geçtiğimiz hafta tadilatını yaparak halka açtığı Mezitli Stadyumu'nda 'Uçurtma Şenliği' düzenledi.

Uçurtma Şenliği'ne yüzlerce çocuk ve aileleri katıldı. Şenlik Mezitli Beldiyesi çocuk korosu, konseri ile başladı. Mezitli Belediyesi ve Mesine Kültür Sanat Külübü halk oyunları ekibinin gösterisiyle devam etti. Kağıt helva,meyve suyu, çay ikramları yapılırken minikler şenlik için yüzlerine renkli figürler çizdirdiler.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan etkinlikte açılışında yaptığı konuşmada: "Mezitli'de yaşayan vatandaşlarımızın her gününü bayram havasında yaşamaları için gece gündüz çalışacağız" diyerek şöyle devam etti.

Başkan Tarhan, "Atamızın izinden gittik, çocuklarımıza güvendik"

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın önemine değinen Başkan Tarhan, "23 Nisan 1920 tarihinin ulusumuz bakımından önemli bir yeri vardır. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti kurarken ilk adımı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ülkemize armağan ettiği gündür. Bu nedenle son derece anlamlı bir günün yıl dönümünü yaşıyoruz. 94 yıl geçti aradan. Büyük Önderin ulusal bağımsızlık mücadelesi sonrası 'Bağımsızlık Benim Karakterimdir' söylemi ile ülkemize bağımsızlık ruhunu yaşatmıştı. TBMM'yi açarken bu günü çocuklarımıza armağan ediyordu. Dünyada çocuklara armağan edilmiş başka bir bayram yoktur. Çünkü Atatürk, ülkemizin geleceğini çocuklarımıza emanet ediyordu. Bizde Atamızın izinden giderek çocuklarımıza güveniyor ve çocuklarımıza inanıyoruz. Mezitli'de çocuklarımızın söz sahibi olması adına 'Çocuk Meclisi'ni bugün resmen kurduk. Meclisimiz Milli Eğitim Müdürlüğümüz aracılıyla okullarımızdan gelen temsilcilerden oluştu. Kendi aralarında başkan ve komisyonları belirlediler. Çalışmalarına başladılar. Oldukça yaratıcı fikirler ortaya çıkıyor. 19 Mayıs'ta ise 'Gençlik Meclisi'mizi kuruyoruz. Gençlerimizin de fikirlerini ve önerilerini bu meclis yoluyla öğrenmiş olacağız" dedi.

Başkan Tarhan, "Örnek belediye olacağız"

Halkın Mezitli'deki değişime hazırlanmasını da isteyen Başkan Tarhan, "Mezitli farklı bir ilçe olacak. Her yönüyle fark yaratan bir ilçe olacak. Biz göreve gelmeden hep değişimden, gelişimden ve Mezitli'nin güzelleşeceğinden bahsettik. Bu değişim yaptığımız uygulamalarla başladı. Kentimizde yaptığımız hizmetler ve uygulamalarla ülke genelinde örnek gösterilecek ilçe belediyesi haline geleceğiz. Herkesin ve herkesimin belediyesini hayata geçirdik. Mezitli'de yaşayan vatandaşlarımızın her gününü bayram havasında yaşamaları için gece gündüz çalışacağız" dedi.

Başkan Tarhan daha sonra çocuklara uçurtma dağıttı, kağıt helva ikram etti ve birlikte uçurtma uçurdu.

Etkinlik ile ilgili resimler