MEZİTLİ BELEDİYESİ VE KÖY ENSTİTÜLERİ'NDEN '17 NİSAN EĞİTİM ŞENLİĞİ'
23.06.2014

- BAŞKAN TARHAN, "EĞİTİME KATKI VERECEĞİZ"

Köy Enstitüleri '17 Nisan Eğitim Şenliği' etkinliği düzenlendi. Geçen haftalarda yapılması planlanan etkinlik, hava şartları nedeniyle 26 Nisan Cumartesi günü Mezitli Seymenli Mahallesi’ndeki Köy Enstitüleri Parkı’nda yapıldı.

Başkan Tarhan, "Mezitli daha yeşil, daha temiz ve daha düzenli olacak"

Etkinlikte bir konuşma yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Köy Enstitüleri ruhuna yakışır bir anlayış ile Mezitli'ye hizmet ettiklerini söyledi. Başkan Tarhan, "Daha örgütlü ve daha üretken bir belediyeyi Mezitli'ye kazandıracağız. Çalışmalarımıza başladık. Belediyemiz eğitime katkı vereceği gibi, eğitimden de katkı alacaktır. Bu iş birliği sayesinde Mezitli daha çağdaş ve daha modern bir kent haline gelecektir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda 'Çocuk Meclisi'mizi kurduk. Çocuklarımız çalışmalarına başladı. 19 Mayıs'ta Gençlik Meclisi'mizi kurup, gençlerimizin de fikirlerini almış olacağız. Katılımcı bir belediyecilik anlayışıyla, örgütlü bir toplum hedefliyoruz. Mezitli'de her şeyi halkımızla birlikte yapacağız. Kentimize tüm halkımızın sahip çıkmasını ve koruyup kollamasını istiyorum. Yapılan hizmetlere sahip çıkılıp, korumak gerekiyor. Mezitli daha yeşil, daha temiz ve daha düzenli olacak. Bunu halkımızla birlikte gerçekleştireceğiz. Kısa süre önce göreve gelmemize rağmen yaptığımız uygulamalar halkımız tarafından takdir ediliyor. Mezitli değişime ve gelişime başladı. Kentimiz herkesin yaşamak istediği bir yer olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor" dedi.

Konuşmaların ardından, “Ağaç Yontu Çalıştayı”na katılan katılımcılara katılım belgesi verildi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, eğitim şenliği kapsamında ağaç dikti.

Etkinlikte müzik ve şiir dinletisinin ardından “Ülkeyi Kucaklayan Adam: Tonguç” belgeseli izletildi.

Mezitli Belediyesi, Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eğitim İş Sendikası ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği'nin ortaklaşa yaptığı etkinliğe, CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Eğitim Fakültesi Dekanı Ayşe Balcı, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Mersin Şube Başkanı Serdar Erkan, Mezitli eski belediye başkanı Uğur Yıldırım, eski ve yeni belediye meclis üyeleri, öğrenciler ve eğitim gönüllüleri ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik ile ilgili resimler