TEMİZLİK İŞÇİLERİ ‘SOMA’ İÇİN EYLEM YAPTI
23.06.2014

Mezitli Belediyesi Temizlik işçileri Soma cinayetini oturma eylemi yaparak protesto ettiler.

Mezitli Belediye temizlik işçiler sabahın ilk ışıklarında Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden şehit işçiler için iş bırakma eylemi yaptılar. Davultepe Temizlik İşleri garajında gerçekleşen oturma eylemi yaklaşık bir saat sürdü.

Soma’da yaşanan maden faciasını cinayet olarak adlandıran Mezitli Belediye temizlik işçileri yaptıkları açıklamada, “Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında evlerine ekmek götürebilmek için ağır koşullarda ucuz hayat şartlarında çalıştırılan 283 maden işçisi emekçimiz hayatını kaybetmiştir. Emekçi yoldaşlarımıza Allah’tan rahmet ailelerine sabır yaralı emekçilerimize acil şifalar diliyoruz. Soma faciası bir iş kazası değildir, tam bir cinayettir” açıklamasını yaptı.

BU KATLİAM BİZE ACI GERÇEKLERİ GÖSTERDİ

Mezitli Belediyesi Temizlik işçileri adına konuşan Temizlik İşleri Amiri Mehmet Uğur Bay, “Bir tarafta kömür yerine ömürlerin yandığı Soma’da, devletin ambulansının sedyesi kirlenmesin diye çizmesini çıkarmaya çalışan yaralı emekçi kardeşimiz, diğer tarafta işçimizi emekçimizi itip kakanlar. Bizler bu acının son olmasını diliyor, bir daha böyle işçi cinayetleri ile karşılaşmak istemiyoruz” dedi.

Soma'da yaşanan akıl almaz faciada hayatını kaybeden işçilerin acısını yüreğinde hisseden belediye işçileri, eylem bitiminde “Hepimiz işçi, hepimiz emekçiyiz”, “Yüreğimiz ‘SOMA’da” diyerek eyleme son verdiler. İşçiler eylem sonrası görev yerlerine geçtiler.

Etkinlik ile ilgili resimler

Etkinlik ile ilgili resim bulunamadı