MEZİTLİ’DE MUHTEŞEM GECE
23.06.2014

MEZİTLİ’DE MUHTEŞEM GECE

Devlet Halk Dansları Topluluğu, Mezitli Belediyesi’nin ev sahipliğinde muhteşem bir gösteri sundu.

Mezitli Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı 13. Mersin Uluslararası Müzik Festivali etkinlikleri kapsamında sahne alan Devlet Halk Dansları Topluluğu ve Türk Halk Müziği sanatçıları sanatseverlere unutulmaz anlar yaşattı.

Tarihi Soli Pompeiopolis Antik Kenti sahilindeki konser alanında sahne alan Devlet Halk Dansları Topluluğu yurdumuzun farklı yörelerine ait oyunları muhteşem bir performansla sergilediler. Türk Halk Müziği sanatçıları Yeşim Karaibrahimoğlu ve Sıtkı Akın'ın buram buram Anadolu türküleriyle konser alanına gelen sanatseverleri mest ettiler.

MEZİTLİ’DE KONSERLER 5. GÜNEŞ FESTİVALİ İLE DEVAM EDECEK
Gösteri öncesi konuşan Festival Danışmanı Remzi Buharalı, Festivale destek veren sivil toplum örgütü ve kamu kurumlarına teşekkür etti. Buharalı’nın ardından tüm konuklara hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “40 yıllık geçmişi olan ve ülkemizi en üst seviyede temsil eden Devlet Halk Dansları Topluluğunu Mezitli’de bizimle olmalarından ve onları ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Daha öncede zevkle izlediğim bir topluluk. Bu gece burada halkımızla birlikte bu muhteşem gösteriyi izlemenin keyfini yaşıyorum. Geçtiğimiz günlerde 19 Mayıs Gençlik Haftası nedeniyle yine burada bir gençlik konseri vermeyi planlamıştık fakat Soma'da meydana gelen maden kazası nedeniyle konseri ve birçok etkinliği iptal ettik. Bu vesileyle Soma’da yaşamlarını yitirenleri bir kez daha rahmetle anıyorum. 21-22 Haziran’da yine burada 5.sini gerçekleştireceğimiz Güneş festivali etkinliklerimizde birinci gün Devlet Opera ve Balesinin senfonik Neşet Ertaş konseri 2.gün Sertap Erener konseriyle sizlerle olacağız. Ben Devlet Halk Dansları Topluluğumuza ve Türk Halk Müziği sanatçılarımıza bizimle oldukları için teşekkür ediyor, hepinize zevkli seyirler diliyorum” dedi.

Gösteriye Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saat 20.30’da başlayan gösteri ve konser şöleni yaklaşık iki saat sürdü.

Etkinlik ile ilgili resimler