MEZİTLİ SANATEVİ YILSONU ETKİNLİĞİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
23.06.2014

MEZİTLİ SANATEVİ YILSONU ETKİNLİĞİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Mezitli Belediyesi Sanat Evi Çocuk Korosu yılsonu etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

Mezitli Belediyesi Sanat Evi Çocuk Korosu, Gitar, Keman, bağlama ve solo dinletisi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Amfi Tiyatro’da gerçekleşti. Etkinliğe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve eşi Sembol Tarhan, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, etkinliğin açılış konuşmasında programı hazırlayan herkese teşekkür ederek, “Öğrencilerimiz, öğretmenleriyle beraber kendi becerilerini ortaya koymak için emek verdiler. Bugün burada çocuk korosu hünerlerini sizlere gösterecekler. Bu yıl belediyemizin Sanat evinde 14 farklı branşta eğitim verilmiştir. Önümüzdeki yıl yine sizlerden gelen talepler dikkate alınarak kurslarımıza talepler doğrultusunda yön vereceğiz. Daha fazla katılımı beklediğimiz sanatsal çalışmalara yer vereceğiz” dedi.

Başkan Tarhan, “Mezitli’ye Çağdaş bir Kültür Merkezi kazandıracağız”

Mezitli’de bir Kültür Merkezi için yer çalışmasının da başladığını müjdeleyen Başkan Tarhan, “İlçemizde Kültür Merkezi için yer bulma çalışmamız devam ediyor. Kısa süre içerisinde Mezitli’ye çağdaş bir Kültür Merkezi kazandıracağız. Yeni yapacağımız Kültür Merkezi’mizde açık mekanların dışında kapalı bir mekana da sahip olacağız. Tiyatro çalışmalarından diğer sanatsal çalışmalara kadar çok sayıda yetişkin ve çocuklarımız bu alandan yararlanacak. Mezitli halkının sanatsal konularda ve kültürel konularda oldukça duyarlı olduğunu biliyorum. Bunu adaylık çalışmam sırasında da gözlemledim. Mersin’in genelinde sanata en çok değer veren, önem veren, sanata evet diyen kitle Mezitli’de. O nedenle sizlerin bu beklentilerine bizde belediye olarak cevap vermek durumundayız. Önümüzdeki süreçte bunu daha yığınsal yapacağız. Elinde saz olan, keman olan öğrenci ve yetişkin sayısının binleri bulmasını binlerce olmasını umut ediyoruz ve bekliyoruz. Öğretmenlerimizin de yine binlerce kişiye geniş alanlarda kurslar vermesini sağlayacağız. Gösteri alanlarında da binleri hatta on binleri toplamak istiyoruz” sözlerine yer verdi.

Başkan Tarhan, “Hepimizin ortak paydası barış ve sanattır”

21–22 Haziran’da Güneş Festivalini gerçekleşeceğini söyleyen Başkan Tarhan, “Birinci gün akşamı Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin "Senfonik Neşet ErtaşTürküleri" konserindeErtaş’ın sevilen türküleri senlendirecek. İkinci gün Sertap Erener konserini Pompeiopolis Antik Limanı, ‘Soli Arena’da gerçekleştireceğiz. On binlerin sığabileceği geniş bir konser alanı oluşturduk. Önümüzdeki süreçte arzumuz, Mezitli’de, siyasi düşüncesi ne olursa olsun, nereden geldiği ve etnik kimliği ne olursa olsun on binleri sanatın ortak paydasında buluşturmaktır. Hepimizin ortak paydasının barış ve sanat olmasını diliyorum. Benim birinci görevim, Mezitli’deki halkın barış içerisinde bir arada yaşamasıdır. Birbirlerine sevgi ve saygıyla yaklaşmaları, sabahları kalktıkları zaman güler yüzlü olmaları ve birbirlerine güler yüzle yaklaşmaları en büyük dileğimdir. Mezitli, sanatsal çalışmalarında da Türkiye’ye örnek olacaktır. Bunu sizlerin, çocuklarınızın ve sanatsever öğretmenlerimizin, hocalarımızın yardımlarıyla yapacağız. Hepsinden önemlisi geleceğimizin teminatı Ay Yıldızlı Atatürk resimleri kıyafetleriyle karşımızda duran çocuklarımızdır. Biz bunları gördükçe umutlanıyoruz. Onun için hiçbir şekilde karamsarlığa yer yok. Türkiye’nin geleceği bu çocuklarımız sayesinde aydınlık olacaktır” ifadelerini kullandı.

İlk olarak Nesrin Bacak, Üstün Tekbaş Körün’ün eğitmenliğini yaptığı Mezitli Belediyesi Sanat Evi Çocuk Korosu sahne aldı. Minik öğrenciler birbirinden güzel şarkıları seslendirerek dinleyicilerden büyük alkış aldı.

Daha sonra Mehmet İrfan Gözütok’un eşliğinde bağlama, gitar, keman ve solo dinletilerine geçildi. Birbirinden yetenekli kursiyerler 7 ay gibi kısa bir sürede öğrendikleri enstrümanlarla şov yaptı.

Başkan Tarhan, dinletiler sonrası eğitmen ve öğrencileri tebrik ederek çiçek verdi.

Etkinlik ile ilgili resimler