Mezitli’nin En Sempatik Yarışması Gerçekleşti
13.10.2014

Mezitli Belediyesi tarafından düzenlenen, Sokak Hayvanlarına Yönelik “Sıcak Bir Yuva Her Canlının Hakkıdır” etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Hayvanseverlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli’de sahipli ve sahipsiz hayvanlara yönelik ‘Hayvan Mezarlığı’ yapılacağının müjdesini verdi. Pompeiopolis konser alanında gerçekleşen yarışmada birbirinden sempatik köpekler yarışırken, çeşitli gösterilerle hayvanseverler doyasıya eğlendi. Köpek eğitmeni Rasim Tekin ve ekibinin gösterileri büyük ilgi görürken, etkinliğin bir parçası olan ve Emre Utinal tarafından yapılan ‘İllüzyon Gösterisi’ seyircileri adeta büyüledi. Köpeklerin boy gösterdiği yarışmaya, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli Belediyesi Meclis Üyeleri, HAYTAP-DOHAYKO Derneği Mersin Temsilcisi Nükhet Hızar, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal ve çok sayıda hayvansever katıldı. Başkan Tarhan, hayvan hakları konusunda gereken özeni göstereceklerini belirterek, “Artık Mezitli’de bu konuda sorun olmasın istiyoruz” dedi. NÜKHET HIZAR “HAYVANSEVERLERİ ANLAYAN BİR BAŞKANIMIZ VAR” Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ve Doğayı Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Mersin Temsilcisi Nükhet Hızar, sokak hayvanlarına yönelik yapılan etkinlikten dolayı oldukça memnun olduklarını belirterek Başkan Tarhan’a teşekkürlerini dile getirdi. Mezitli’de daha önce hayvanların çeşitli sebeplerle zarar gördüğünü ve şiddete uğradığını belirten Hızar, “Hayvanları seven ve hayvanseverleri anlayan bir belediye başkanımız var. Bu ülkede hayvanseverlere suçluymuş gibi bakıyorlar. Hayvan sevmek Türkiye genelinde büyük bir kabahat gibi görülüyor. Bugün özellikle Sayın Başkanımız ve ekibi sayesinde bu imajın kırıldığını görmek beni çok mutlu etti” şeklinde konuştu. Hızar, konuşmalarının ardından hayvanlara göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı Başkan Tarhan’a DOHAYKO adına teşekkür belgesi takdim etti. BAŞKAN TARHAN HAYVANSEVERLERE MÜJDE VERDİ Türkiye’de duyarlılık seviyesinin yavaşta olsa çağdaş ülkeler düzeyine gelmeye başladığını belirten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, hayvanların korunması konusunda oldukça hassas olduklarını dile getirdi. Başkan Tarhan, bu doğrultuda Mezitli’nin birçok yerine hayvanlara yönelik hizmetler yapılacağını belirterek, “Ülkemizde insan haklarında nasıl sorunlarımız varsa, hayvan hakları konusunda da aynı sorunlar var. Mezitli bu konuda duyarlı bir ilçemizdir. Dolayısıyla ilçemizde buna yönelik örnek uygulamalar var. Mezitli’de hayvan hakları konusundaki duyarlılık, Türkiye ve Mersin ortalamasının oldukça üzerinde. Çünkü artık belediyelerde hayvan hakları konusu önemli bir yer tutmakta. Biz de bu konuda halktan gelen istekler doğrultusunda çalışmalarımızı şekillendiriyoruz. Belediye bütçesi olanakları çerçevesinde hizmetlerimiz yürütülüyor. Bu konuda siz hayvanseverlerden her zaman destek bekleyeceğiz. Çeşitli kuruluşların da desteği oluyor. Buna bağlı olarak plastik atıkların toplanması sonucunda; 54 adet geri dönüşüm plastik kedi-köpek kulübesi, 100 adet su kabı, 50 adet ahşap kuş evi ve 2 adet mamamatik adı verilen cihazlarımızı Mezitli’nin muhtelif yerlerine yerleştireceğiz. Tabi bunları zamanla yaygınlaştıracağız. Şimdilik aşama aşama ilerletmeyi düşünüyoruz. Zamanla kentimizin birçok yerinde görebileceksiniz.” ifadelerini kullandı. Mezitli’de yaşayan hayvanseverlere birde müjde veren Başkan Tarhan, Türkiye’de sayısı oldukça sınırlı olan, sahipli ve sahipsiz hayvanlara yönelik ‘Hayvan Mezarlığı’ projesini hayata geçireceklerini dile getirdi. Etkinlik sonunda jüri tarafından dereceye giren sevimli köpeklerin bakım hizmetlerine yönelik hediyeler verildi. 14 köpek arasından birincilik ödülüne Burcin Cekme’ye ait Terrier cinsi ‘Karam’ layık görülürken, ikincilik ödülünü Ali Yavuz’a ait olan minyatür Pinscher cinsi ‘Herkül’ aldı. Birincilik ve ikincilik ödülü olarak köpeklere bir yıllık aşı hediye edilirken, yarışmada üçüncü olan Mehtap Köse’ye ait Golden Retriever cinsi ‘Mişa’ya da bir yıllık tıraş armağan edildi.

Etkinlik ile ilgili resimler

Etkinlik ile ilgili resim bulunamadı