SERAMİK ÇALIŞTAYINA SERGİLİ FİNAL
03.05.2017

Mezitli Belediyesi tarafından hayata geçirilen Dünyanın önemli seramik sanatçılarının katıldığı 28 Nisan - 2 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleşen Uluslararası Soli Pompeiopolis Alternatif Seramik Pişirim Çalıştayı’nın ikincisi Mersin Marina’da düzenlenen sergi ile sona erdi. Mezitlililer ünlü sanatçılarla çeşitli figürler yapma imkanı bulduğu çalıştayda önümüzdeki süreçte bir seramik müzesi açılması fikri benimsendi.

---------------------------

Mezitli Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen Uluslararası Soli Pompeiopolis Alternatif Seramik Pişirim Çalıştayı’nın ikincisi Mersin Marina’da düzenlenen sergi ile sona erdi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın da katıldığı ve 4 gün süren çalıştay da üretilen eserlerin yer aldığı sergide katılımcılara sertifika verildi. Betül Kurt’un organizatörlüğünde gerçekleşen çalıştay sergisinde, Türkiye’den, Candan Güngör, Ergün Arda, İsmail Yardımcı, Kamuran Özlem Ayla Sarnıç, Serkan Gönenç, Vefa İrdep, Yunanistan'dan Tohodoros Galigalidis, Almanya’dan Katharina Böttcher, Kore’den Yongmoon Kim ve Mersin Üniversitesi Seramik Bölümü öğrencilerinin onlarca eseri yer alıyor.

Dünyanın önemli seramik sanatçılarının eserlerinin yer aldığı ve 5 Mayıs tarihine kadar Mersin Marina Sergi Salonu’nda devam edecek sergide gelecek yıl yapılacak çalıştay için de planlama yapıldı.

SANATIN HER DALI MEZİTLİ’DE OLMALI

Sertifika töreninde konuşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Uluslararası Soli Pompeiopolis Alternatif Seramik Pişirim Çalıştayı’nın üçüncüsü için bir seramik fırını yapmayı planladıkları müjdesini verdi. Çalıştaylarda ortaya çıkarılan eserlerin önümüzdeki yıllarda bir seramik müzesinin yolunu da açabileceğini dile getiren Başkan Tarhan, “Sanatın her dalını Mezitli’ye getirmek istiyoruz. Bunu daha bilimsel hale getirebilmek amacıyla Mezitli Sanat Akademisi’ni de hayata geçirdik. Yine kurduğumuz Oda Tiyatrosu ile 2500 yıl sonra Mezitli’de tiyatro oynanmasını sağladık. Bunun gibi bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Soli Pompeiopolis Alternatif Seramik Pişirim Çalıştayı’na büyük önem veriyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu çalıştayı daha da büyütebilmek için planlarımıza ve hazırlıklarımıza şimdiden başladık. ” dedi.

MEZİTLİ’DE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR

Bu yıl ikincisi düzenledikleri çalıştay ile binlerce yıllık geçmişe sahip seramik kültürünün tanıtılmasını amaçladıklarını ifade eden Başkan Tarhan, “4 gün boyunca her yaştan yüzlerce insan gelerek ünlü sanatçılarımızla birlikte pek çok figür ürettiler. Ben de geçen yıl olduğu gibi çalıştayda çamuru elime alarak bir şeyler üretmeye çalıştım. İnsanın yorgunluğunu alan ve inanılmaz keyifli bir çalışma. Her yıl bu seramik sanatına olan ilginin artmasını istiyoruz. Çok önemli organizasyonlar artık kentimizde gerçekleşiyor. Mezitlimizde güzel şeyler oluyor. Bu güzellikleri tüm Mersinlililer yakından görmeli. Sanata ilgi duyan tüm halkımızı sergimizi ziyaret etmeye bekliyoruz.” diye konuştu.