KAMUOYUNUN DİKKATİNE
05.05.2017

Mezitli’nin en büyük ihtiyaçlarından birisi olan kültürel etkinliklerin gerçekleştirileceği bir salonun olmaması gerçeğinden yola çıkarak hayata geçirdiğimiz Kültür Merkezi projemizi, bir takım çevrelerin olayı çok farklı noktalara taşıma çabası nedeniyle geçici olarak durdurmuş bulunuyoruz. Mezitli Belediyesi olarak 2014 yılı itibariyle ilçemizde geçmiş dönemlerde belediye hizmet alanı ve yeşil alanlarda açılan lokanta, kafe ve restaurant gibi işletmeleri mercek altına aldık. Ticari anlamda yapılanan yeşil alan ve hizmet alanları adeta kişisel rant aracı haline getiren işletmeleri yıktık ve yıkmaya devam edeceğiz. Bazı grupların, haksız ticari rant sağlayanlara karşı vermiş olduğumuz mücadelemize gölge düşürmelerinin amacı da ortadadır. Ticari rant haline gelen alanları kullananlara karşı mücadelemizi sonuna kadar verdik. Şimdiye kadar kişisel rant olarak kullanılan alanlar için sesini bile çıkarmayan sözde çevreci gruplarında verdiğimiz mücadelede sessiz kalmaları manidardır. Daha önce Belediye Hizmet Alanı üzerine kurulan, sık sık olayların yaşandığı bir gazinoya karşı sessiz kalan bu şahıslar, aynı noktaya Kültür Merkezi yapılacağını duyunca aslında Belediye Hizmet Alanı olan yerin park alanı olduğunu iddia ederek, kamuoyu yaratma çabasına girmişlerdir. Yaptığı tüm uygulamalarda halkın görüşünü alarak hareket eden belediyemiz Kültür Merkezi projesini yaparken de başta mahalle muhtarımız olmak üzere çevre halkının görüşlerini almış ve büyük bir bölümü özel bir mülk olan eski gazinonun yerine yapmaya karar vermiştir. Ancak bu süreçten sonra başlatılan kampanyanın başka alanlara taşınmasını istemememiz nedeniyle projemizi yeni bir yer belirleninceye kadar askıya almış bulunuyoruz. İlçemizin dört bir yanına yapmış olduğumuz Jakaranda korulukları da çevre dostu bir belediye olduğumuzun göstergesidir. Mezitli’nin en büyük ihtiyaçlarından birisi olan Kültür Merkezi’ni ise tespit edeceğimiz başka bir alana en kısa sürede yapacağız. Söz konusu alan ise planda Belediye Hizmet Alanı olarak görüldüğünden, ağaçlara zarar verilmeyecek şekilde düzenlenecek başka bir projede kullanılacaktır. Gereğini kamuoyuna duyururuz.

Haber ile ilgili resim bulunamadı