Mezitli’de Hıdırellez Coşkusu
05.05.2017

Türk-İslam geleneklerine göre baharın gelişini simgeleyen Hıdırellez, Mezitli’de coşkulu bir biçimde kutlandı. İnanışa göre zorluklarda yardımcı olan Hızır ve İlyas Peygamberlerin buluştuğu gün olarak kabul edilen ve Mezitli Belediyesi tarafından Soli Pompeopolis sütunları yanında gerçekleştirilen Hıdırıllez etkinliklerine Mezitlililer yoğun ilgi gösterdi.

Mevsimlik bayramlardan biri olan bu günde en yaygın olan geleneklerden biri olan gecede, dileklerin kabul olması için gül ağacının dibine notlar bırakıldı, denize dilekler atıldı. Yakılan şenlik ateşinin üzerinden atlayan vatandaşlar, tüm hastalıkların son bulmasını ve isteklerinin kabul olmasını dilediler.

DOSTLUĞA VE KARDEŞLİĞE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Mezitli Belediyesi Başkan Vekili Memet Akif Aktaş’ın yanı sıra çok sayıda vatandaşın yer aldığı şenlik renkli görüntülere de sahne oldu. Şenlik öncesi konuşan Memet Akif Aktaş, “Geleneklerimizde dostluğa ve kardeşliğe hizmet eden Hıdırellez’i kutlamak için bir araya geldik. Böylesi günler, bir arada olmanın ve güçlü olmanın anlamıdır aslında. Zorlu kış günlerinin sona erip baharın gelişini de müjdeleyen Hıdırellez, tüm sıkıntıların sona ereceği, dileklerin gerçekleşeceği bir gün olarak da kabul edilir. İçerisinde yaşadığımız şu zorlu günlerde Hızır ve İlyas yardımcınız olsun. Yakılan ateşin yangısı dileklerinizi kabul etsin” dedi.

HIDIRELLEZ GEÇMİŞİMİZİN SAHİP ÇIKMAK DEMEKTİR

Hıdırellez nedeniyle bir mesaj yayınlayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise, Türk milletinin en eski gelenekleri arasında yer alan ve yüzlerce yıldır değişmeden aslına uygun olarak kutlanan Hıdrellez Bayramı’nın bizlere doğayı sevmeyi, ona saygı duymayı, onu korumamız gerektiğini hatırlattığını söyledi. Başkan Tarhan mesajında şu ifadelere yer verdi: “İnsanlar arasında birlik ve beraberliği de pekiştirerek, hoşgörü ve yardımlaşma ortamının temininde önemli bir rol oynamaktadır. Geçmişle geleceğimiz arasında önemli bir köprü görevini yerine getiren bu önemli ve özel değerlerimizi korumak ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarabilmek de hepimizin görevidir. Medeniyetler ve kültürler arasında hoşgörü olduğu sürece dünyadaki barış ve huzurun çok daha iyi olacağını düşünüyor, dostluğu, kardeşliği pekiştiren ve doğa sevgisini bizlere hatırlatan Hıdrellez’in sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum”