Mezitli Belediyesi’nde yaz hazırlıkları
08.05.2017

Mezitli Belediyesi, parklarda, havuzlarda ve sahillerde yaz hazırlıklarına başladı. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı Su Dünyası, sahiller ve parklarda yaza özel düzenlemeler yapan Mezitli Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, sorunsuz bir yaz için çalışıyor.

Mezitli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri vatandaşların sorunsuz bir yaz geçirmeleri amacıyla çalışmalarına başladı. Ekipler Mezitlililerin yoğun olarak kullandığı noktalarda yaz hazırlıklarına hummalı bir biçimde başladı. Su Dünyası, sahiller ve parklarda yaz ayları için düzenlemeler yapan ekipler, alanların daha verimli kullanımı için özel uygulamalar da gerçekleştiriyor.

Su Dünyası’da bakım çalışmaları başladı

Geçtiğimiz yıl 27 bini aşkın insanın faydalandığı ve bölgenin en büyük aquaparkı olan Mezitli Belediyesi Su Dünyası havaların ısınmasıyla birlikte yaza hazırlanıyor. İçerisinde nostaljik yazlık sinemanın da bulunduğu Su Dünyası’nda, çevre düzenlemesi, çiçek ekimi ve teknik düzenlemeler yapılmaya başlandı. Birçok bölümünde yeni düzenlemelerin yer aldığı Su Dünyası bu yaz da Mezitlililerin en çok tercih ettiği mekanların başında yer alacak.

Parklara spor aletleri ve oturma grupları konuluyor

Mezitli Belediyesi’nin özel bir uygulama ile belirlediği, vatandaşların yoğun olarak kullandığı park ve yeşil alanlara spor cihazları, çocuk oyun aletleri ve oturma grupları konuluyor. Vatandaşların alanları daha verimli biçimde kullanacağı bir sistemle yeniden düzenlenen parklarda özel etkinliklerin yapılacağı bölümler bisikletler ve kaykay parkurları da oluşturulacak. Ekipler, parklarda çim ve çiçek ekimi, ağaç budama ve bakımı, oyun ve spor guruplarının bakımı, aydınlatma ve su tesisatlarının tamiri ve bakımı, çöp kovalarının yenilenmesi işlemlerini gerçekleştiriyorlar.

Vatandaşlar arasında memnuniyetle karşılandı

Ekiplerin yaptığı çalışmalar vatandaşlar arasında da memnuniyet yarattı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yeşil alanların tamamını vatandaşın kullanımına açan, birçok alanı jakaranda koruluğu ve park alanı yaptığına vurgu yapan vatandaşlar, “Yapılan düzenlemeler sayesinde mahalle aralarında nefes alacak alanlara sahip olduk. En güzel tarafı da hem spor yapabileceğimiz, hem çocuklarımızın güvenle koşturabileceği hem de etkinlik gerçekleştirebileceğimiz yerlere sahip olduk. Parklarımız evimizin önündeki birer bahçe gibi” dediler.