Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum" Projesi
12.05.2017

Koç Grubu Ülkem İçin Projesi kapsamında gerçekleştirilen ‘Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum" projesi kapsamında Mezitli’de bir seminer gerçekleştirildi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Koç Holding Ülkem İçin Proje Elçisi Reşit Can, mahalle muhtarları, belediye çalışanları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı seminerde Türkiye Aile Sağlığı Planlaması Vakfı Toplumsal Cinsiyet Projesi Eğtim ve Proje Danışmanı Asuman Dener, toplumun kadına bakışı ve toplumsal cinsiyet konularında bilgiler verdi.

2 yıldır Merhum Mustafa Koç’un önderliğinde başlayan ve iki yıldır çalışma yaptıklarını ifade eden Dener, "Hem kadınların hem erkeğin toplumda eşit haklarla hayatlarını sürdürmeleri için adımlar atıyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısını ilişkilerime ve gündelik yaşamıma taşıyarak eşitlikçi bir ortamın oluşumuna bireysel seviyede nasıl katkı sağlayabilirim?" sorusuna cevap verecek içerikler sunuldu" dedi. Dener, Kadın Dostu Belediye Sözleşmesi’ni imzalaması nedeniyle Başkan Tarhan’a teşekkür etti.

Gençlik yıllarından buyana eşit işe eşit ücret geleneğini savunduğunu ancak Belediye Başkanı olduktan sonra aynı işi yapan kadınlara küçükte olsa daha fazla maaş verdiklerini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da kadınlara yönelik projeleri hakkında bilgiler verdi. Tarhan: “Cumhuriyetimizin ve geleceğimizin en büyük güvencesi kadınlarımızdır”

Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Dünya üzerine yapılan her şey kadınların eseridir’ sözünün anlamının iyi bilinmesi gerektiğini belirten Tarhan, “Mezitli Belediyesi’ni ‘Kadın Dostu Belediye’ yaptık. Kadına gereken değeri vererek aslında dünyaya verilen en büyük yardımı yapmış oluyoruz. Ülkemiz, içinde bulunduğu zor dönemden yine kadınların sahip çıkmasıyla kurtulacaktır. Cumhuriyetimizin ve geleceğimizin en büyük güvencesi kadınlarımızdır. Çünkü kadınlarımız toplumsal sorunlara da her zaman duyarlı olmuşlardır” dedi.Açtıkları kadın üretici pazarları ile kadınların sosyal alanda daha fazla yer almalarını sağladıklarını dile getiren Tarhan, kadınların her geçen gün ekonomik, sosyal ve siyasi yönden güçlendiklerini vurguladı. Tarhan, “Artık ekonomik özgürlüğünü sağlamış olmanın verdiği özgüvenle evine destek olan, ev, araba, ehliyet alan kadınlarımız var. Gururla söylüyorum ki, Kadın Üretici Pazarımız amacına ulaştı. Kadınlarımız işkence görmesin, kadın cinayetlerine kurban gitmesin, erkeklerle aynı koşullarda, hak ettikleri yerde olsun istiyoruz” diye konuştu.