Çocuklar sokağa çıksın diye, Çocuk Sokağı açıldı
13.05.2017

Mezitli Belediyesi, çocukları televizyon ve bilgisayar bağımlılığından kurtarmak amacıyla hayata geçirdiği ilk Çocuk Sokağı'nı düzenlenen törenle açtı. Fatih Mahallesi’nde açılan sokakta, çocuklar her türlü spor, sosyal ve oyun etkinliklerini gerçekleştirebilecek.

Mezitli Belediyesi, Mezitli Lions Kulübü ve Kilikya Lions Kulübü ile gerçekleştirdiği Çocuk Sokağı projesini hayata geçirdi. Fatih Mahallesi Galatasaray Meydanı karşısında açılan sokakta çocuklar, satranç, mini futbol, basketbol gibi spor etkinliklerinin yanı sıra kitap okuma, eski çocuk oyunları gibi kültürel etkinlikleri de gerçekleştirebilecek.

‘Satrancını Al Gel’ sloganıyla hayata geçen Çocuk Sokağı’nın açılışı Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Türkiye Lions Kulüpleri 118 U Genel Yönetmeni Ömer Ruhi Eryurt, Mezitli Lions Kulübü Başkanı Şebnem Hocaoğlu, Kilikya Lions Kulübü Başkanı Ayten Aygenli, Çocuk Sokağı Proje Koordinatörü Sibel Gelbul, Belediye Meclis Üyeleri, Mezitli Belediyesi Spor Okulları sporcuları, mahalle sakinleri ve aileler çocuklarıyla birlikte katıldı. Çocuk Ülkesi Derneği’nin de pamuk şeker, patlamış mısır çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiği Çocuk Sokağı’nın açılışında Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, çocuklara kitap ve çeşitli hediyeler dağıttı. Törende Çocuk Sokağı oluşumuna destek veren kurum ve kişilere teşekkür plaketi de takdim edildi.

Türkiye Lions Kulüpleri 118 U Genel Yönetmeni Ömer Ruhi Eryurt, Mezitli Belediyesi'nin aslında bir rüyayı gerçekleştirdiğinin altını çizerek bu duyarlılığından dolayı Başkan Neşet Tarhan’a teşekkür etti.

Türkiye’de çocukların sokaklarda olması gerektiğini ancak daha çok televizyon ve bilgisayarların başında zaman geçirdiklerine dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Çocuklarımızın sokaklarda olmaları gerekirken daha çok bilgisayar oyunlarının esiri olmuş durumdalar. Bizler bu çocuklarımızı sokaklara çıkarabilmek için önce onlara güvenli ve zaman geçirebilecekleri ortamlar yaratmalıyız. Çocukları ‘sokak çocuğu’ kalıbından çıkarıp çocuk sokağı anlayışına çekmemiz gerekiyor. Bu ilk sokağımız ilerleyen zamanlarda bunları daha da artırarak geliştirmek istiyoruz. Her bölgede böylesi ailelerin çocuklarıyla zaman geçireceği sokaklar oluşturulsun istiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Hiçbir zaman çocukları annelerinden ayrı düşünmediklerine vurgu yapan Başkan Tarhan, “Mezitli Belediyesi olarak ‘Kadın Dostu Belediyeyiz’. Ama aynı zamanda ‘Çocuk Dostu Belediye’de olmak istiyoruz. Biz biliyoruz ki anneler için ne yapıyorsak çocuklar için de yapmışız demektir. Daha sosyal, daha ekonomik sıkıntılarını çözmüş bir anne çocuğuna daha fayda sağlayabilecek demektir. Bu günü özellikler Anneler Günü’ne denk getirerek bir nevi çocuklara ve annelerine bir hediye vermek istedik” diye konuştu.