Mezitli Belediyesi’nin projeleri heyecan yarattı
16.05.2017

Mezitli Belediyesi’nin bir yıl içerisinde tamamlamayı planladığı projeler, yapılacağı yerlerde yaşayan vatandaşları ve esnaflar arasında heyecana neden oldu. Yeni belediye binasının yanı sıra Kaymakamlık binasının ve Çarşı Meydanının yapılacağı Atatürk Mahallesi’nde halk oluşan sinerji ile sadece Mezitli’nin değil tüm Mersin’in ilgisinin bu bölgeye kayacağı görüşü hakim.

2017 yılını Kültür, Sanat ve Proje yılı ilan eden Mezitli Belediyesi’nin projeleri, yapılacağı yerlerde yaşayan vatandaşları ve esnaflar arasında heyecana neden oldu. Mezitli Belediyesi’nin yeni Ana Hizmet Binası, Mezitli Kaymakamlığı ve bağlı müdürlüklerin binasının yanı sıra belediyenin en büyük projelerinden birisi olan Çarşı Kent Meydanı’nın yapılacağı Atatürk Mahallesi'nde, bölge halkı projelerin tamamlanmasını merakla bekliyor. Bir yıl içersinde tamamlanması öngörülen projelerle bölgenin ilgi odağı olacağını ifade eden vatandaşlar, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a teşekkür ettiler.

SADECE MEZİTLİ’NİN DEĞİL BÖLGENİN MERKEZİ OLUR

Bölge sakinleri proje hakkında memnuniyetini dile getirerek, “Tüm resmi kurumların bir arada olması hem ekonomik olarak, hem de zaman açısından büyük yararları olur. İnsanlar trafikte geçirecekleri zamanı, kurumlar ve bağlı birimleri arasında ki mesafeyi düşünmek zorunda kalmazlar. Bunların yanında aynı bölgeye Çarşı ve Meydan projesi de yapılacak. Projeler tamamlandığında sadece Mezitli’nin değil, Tüm Mersin’in merkezi olacaktır. Heyecanla bitmesini bekliyoruz” dediler.

BU PROJELER BÖLGENİN DEĞERİNİ ARTIRACAK

Mezitli’nin en merkezi mahallesi olmasına karşın hal ve sanayi sitesinin bu bölgede olmasından dolayı yeterince gelişmediğine vurgu yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Bu dev projelerin bölgemize büyük bir sinerji ve heyecan yaratacağını düşünüyorum. Özellikle hal kalkacak ve modern bir meydan haline gelecek. Bunların üzerine birde belediye ve kaymakamlığın buraya gelecek olması Atatürk Mahallesi’ni çok önemli kılacaktır. Bölgenin de değeri yapılan projelerle daha da artacaktır. Mezitli halkına şimdiden hayırlı olsun” dedi.