Başkan Tarhan'dan Kader'e moral ziyareti
13.06.2017

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, böbrek yetmezliği hastalığı ile boğuşan, koruyucu ailesi olduğu minik Kader’e böbreğini veren Mustafa Boyraz ve ailesini ziyaret etti. Başkan Tarhan, Kader Y.’nin tedavi için hastaneye ulaşımını sağlayacaklarını söyledi.

2013 yılında koruyucu aile olmak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na başvuran Mustafa ve Azize Boyraz çifti, böbrek yetmezliği sorunu yaşayan Kader’i görmeden, koruyucu aile olmayı kabul etti. Ancak daha sonra rahatsızlığı artan Kader, böbrek nakli için uygun doku beklerken müjdeli haber yine Mustafa Boyraz’dan geldi. Bu süreçte trafik kazası geçiren ve engelli duruma düşerek işini de kaybeden Mustafa Boyraz, hiç düşünmeden minik Kader’e böbreğini verdi. Boyraz’ın bu duyarlı hareketi onun yılın babası olmasını sağladı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Belediye Meclis Üyesi Şenol Çavuş ile 75. Yıl Mahalle Muhtarı Yakup Aytekin minik Kader ve aileyi ziyaret etti.

KADERİN HAYATINA DOKUNMAK İSTEDİK

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, aileden tedavi sürecinde yaşananlar hakkında bilgi alan Başkan Tarhan, minik Kader'i de odasında ziyaret ederek, bir süre birlikte oyun oynadı.

Kader’in hayatını kurtardığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Mustafa Boyraz, “Kader’i görmeden yanımıza almaya karar verdik ve böyle bir çocuğun hayatına dokunmak istedik. Kader’in tedavisi için çok mücadele ettik, çok şükür bugünlere geldik” dedi.

AİLEMİN DESTEĞİYLE AYAKTAYIM

Ailesine kendisi için yaptıklarından dolayı minnettar olduğunu ifade eden Kader Y. ise, “Ben ailemin desteği ile kendimi daha iyi hissediyorum. Hastalığım boyunca sürekli yanımda oldular. İyileşince gezip tozmak diğer yaşıtlarla birlikte oyunlar oynamak istiyorum" şeklinde konuşarak, ziyaretlerinden ve desteklerinden dolayı Başkan Tarhan'a teşekkürlerini dile getirdi.

KADER ARTIK BİZİM KIZIMIZ

Kader’in sağlığına daha çabuk kavuşabilmesi için gereken desteği vereceklerini söyleyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Aileden yaşadıkları sıkıntılar hakkında bilgi aldık. En büyük sıkıntının tedavi için sağlık kuruluşuna ulaşmak olduğunu öğrendik. Biz ulaşım sorununu belediye olarak çözeceğiz. Yine Kader’in kendisini daha iyi hissettiği zaman sosyal tesislerimizden ve kurslarımızdan yararlanmasını sağlayacağız. O artık bizim de kızımız” diye konuştu.

SIKINTILARI TESPİT EDİYORUZ

Aileyi ve kader’i tanımış olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, “Biz belediye olarak çeşitli hizmetler yapmaya çalışıyoruz. Ancak, kentin herhangi bir yerinde bir çocuk ayakkabısız geziyorsa bana göre belediye başkanı görevini yapmıyor demektir. Biz de bir yandan hizmet üretirken diğer taraftan bu tür eksiklikleri ve sıkıntıları tespit edecek bir çalışma prensibi belirledik. Gönüllü Evlerimizi bu amaçla kurduk. İstedik ki vatandaşlarımız belediyeden bağımsız olarak, kimin ne derdi var, kimin hastası var tespit etsin, bu insanlarla sürekli diyalog halinde olsunlar” dedi.

Haber ile ilgili resim bulunamadı