İŞ YERİ AÇAN ESNAFA BİSİKLET HEDİYE EDİLDİ
05.07.2017

İŞ YERİ AÇAN ESNAFA BİSİKLET HEDİYE EDİLDİ

Mezitli’de Mayıs ayı içerisinde iş yeri açarak bisiklet almaya hak kazanan esnaflara bisikletleri düzenlenen törenle verildi. Down Kafe’de düzenlenen törende konuşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Günümüzün zor koşullarında işletme açma cesareti gösteren esnafımıza bisiklet hediye ederek moral vermek istedik” dedi.

Mezitli Belediyesi’nin kentte bisiklet kullanımını artırmak amacıyla Mayıs ayı boyunca gerçekleştirilen işyeri açan esnafa bisiklet hediye etme kampanyasında esnaflara bisikletleri dağıtıldı. 45 esnafın yararlandığı kampanyada esnaflar, bisikletlerini Down Kafe’de, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'dan teslim aldı. Kampanya ile ilgili bilgi veren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçede kısa sürede yaklaşık 16 kilometrelik bisiklet yolu oluşturduklarını söyleyerek, bu çalışmalar nedeniyle Sağlık Bakanlığı’nın kendilerine 1350 bisiklet yardımı yaptığını kaydetti.

MEZİTLİ’Yİ TERCİH EDEN ESNAFA JEST

Bu bisikletleri düzenlenen kampanyalarla vatandaşlara ulaştırmaya devam ettikleri bilgisini veren Başkan Tarhan, şöyle devam etti: "Bu bisikletleri vatandaşlarımıza, muhtarlarımıza dağıtarak, bisiklet kullanımını teşvik etmeyi amaçladık. Daha önce yaptığımız pek çok projeyle birlikte çalıştığımız esnaf arkadaşlarımıza jest ve teşvik olsun diye bu bisikletlerden vereceğimizi ifade etmiştik. 1-31 Mayıs tarihleri arasında 45 esnafımız yeni ruhsat almak için başvuru yaptı ve bisikletlerini aldılar."

MEZİTLİ’DE HERKESİN BİSİKLET KULLANMASINI İSTİYORUZ

Mezitli'nin coğrafi yapısı ve iklimiyle yılın her günü bisiklet kullanımına elverişli olduğunu vurgulayan Başkan Tarhan, "Batıdaki gelişmiş ülkelerde insanların arabası varken, 7'den 70'e herkes bisiklet kullanmakta. Biz Mezitli'de bulunan her yurttaşımızın bisiklet kullanmasını istiyoruz. Bisiklet dağıtmaya devam edeceğiz İlk etapta 1,5 kilometrelik yolda başlattığımız bisiklet yolları yapımını Viranşehir’den Tece’ye kadar sahil bandında yaptığımız yeni yollarla 16 kilometreye çıkardık. Bu vatandaşlarımızın mükemmel bir ortamda bisiklet sürmesini ve sahilde bulunan sitelerinde denize bakan yamaçlarında düzenleme yapmalarını sağladı” dedi.