Mezitli’de 7’den 70’e sahil temizliği
08.07.2017

Mezitli Belediyesi Tece Gönüllü Evi aktivistleri sahilde çevre temizliği yaptı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın ve belediye ekiplerinin de destek verdiği etkinlik karnaval havasında geçti. Aktivistleri, TOKİ tarafından işgal edilmesi planlanan spor bölgesi olarak işaretlenmiş 70 dönümlük alan içinde mücadele vereceklerini dile getirdi.

Yaklaşık 5 saat süren etkinlikte, Tece sahillerinin boydan boya temizleyen ekipler oldukça renkli görüntüler de sergiledi. 3 yaşındaki Öykü’den 76 yaşında ki Ahmet Bey’e kadar oldukça geniş katılımın sağlandığı etkinlikte, sahiller çöp ve atıklardan temizlenirken, denize giren vatandaşlara da bilgilendirmeler yapıldı. Yol boyunca vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, talep ve önerileri de dinledi.

Kente yapılan hizmetlerinin başarılı olmasında tek belediye ekiplerinin çabasının yeterli olmayacağının altını çizen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, vatandaşlardan hizmetlere sahip çıkmalarını ve korumalarını istedi. Toplumsal gelişimin vatandaşların desteği ve örgütlü olmasıyla sağlanacağını ifade eden Başkan Tarhan, yaptığı açıklama da “Biz gönüllü evlerimizi bu amaçla açtık. Belediye imkânları elbette ki hizmetleri yerine getirmekte yeterli olmayacaktır. Gönüllü evlerimizi bu nedenle kuruyoruz. İstiyoruz ki halkımız buralarda örgütlenerek belediye hizmetlerini destek versin. Bizim ulaşamadığımız noktalar hakkında yine gönüllülerimiz köprü görevinde bulanacaklardır” dedi.

Katılıma gösterilen ilginin kendisini son derece mutlu ettiğinin altını çizen Başkan Tarhan, “Geçtiğimiz aylarda TOKİ’nin devrine karşı itiraz etmek amacıyla basın açıklamasında bulunduk. Bölge halkından destek geldi ve mücadelemize ortak olacaklarını belirttiler. Tüm duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Biz her zaman Mezitli halkının ne denli aydın ve demokrat olduğunu boşuna söylemiyoruz. İşte sahillerimizi temizlerken oluşan tablo tüm çalışmalarımızda kendini göstermektedir. Türkiye’nin içersinde bulunduğu gerçeklerden yola çıkarak şikâyet etmek yerine ‘daha iyi olması için biz ne yapabiliriz’ şeklinde bir ilke belirlerlerse çok daha başarılı ve büyük işler yapabiliriz” dedi.

Bu etkinlikleri önümüzdeki süreçte diğer bölgelerde de tekrar edeceklerini ifade eden Başkan Tarhan, katılan tüm vatandaşlara ve belediye ekiplerine teşekkür etti.