Mezitli Sahillerinde Özel Güvenlik Uygulaması
10.07.2017

Vatandaşlardan gelen yoğun şikâyetler üzerine harekete geçen Mezitli Belediyesi, sahillerde özel güvenlik uygulaması başlattı. Görevliler, denize girilebilen tüm noktalarda yaz boyu bulunacak, sahili kullanan vatandaşları rahatsız eden, uygun olmayan kıyafetlerle denize giren, çevreyi kirleten ve mangal, nargile gibi uygulamalara izin vermeyecek. Yeni başlatılan uygulama vatandaşlar arasında karşılandı.

Mezitli Belediyesi, sıcak yaz aylarında vatandaşların rahatça denize girebilmesi için her türlü tedbiri alıyor. Denize yoğun olarak girilen noktalarda ücretsiz olarak şemsiye ve şezlong koyan Mezitli Belediyesi, vatandaşlardan gelen yoğun şikâyetler üzerine özel güvenlik uygulaması da başlattı. Soli Pompeopolis Parkı’nda başlayan güvenlik uygulaması kademeli olarak tüm sahillerde hayata geçirilecek. Çift vardiya şeklinde çalışacak olan güvenlik ekipleri, sahili kullanan vatandaşları rahatsız eden, uygun olmayan kıyafetlerle denize giren, çevreyi kirleten ve mangal, nargile gibi uygulamalara izin vermeyecek.

GÖNÜL RAHATLIĞI İLE DENİZE GİREBİLEYORUZ

Başlatılan özel güvenlik uygulaması sahili kullanan vatandaşlar arasında da memnuniyet yarattı. İlk etapta geçmiş dönemden kalan alışkanlıklar nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar, “Özel güvenlikler gelince artık gönül rahatlığı ile denize girebiliyoruz. Hem rahatsız edilme ihtimaline karşı güveneceğimiz birilerinin olması son derece önemli. Öte yandan buralarda mangal yakan, nargile yakan, çevreye zarar veren, çöp atan insanlara karşı özel güvenliklerimiz önemli bir görevi yerine getiriyorlar” dediler.

VATANDAŞIMIZ İÇİN HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDIK

Sahillerde vatandaşların güvenle denize girebilmeleri için her türlü tedbiri aldıklarını ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Havaların ısınmasıyla birlikte sahillerimizde gerekli bakım temizlik ve güvenlik çalışmaları gerçekleştirdik. Denize girmenin tehlikeli olduğu yerlere uyarı levhaları ve güvenlik şeritleri çektik. Yine vatandaşlarımızın rahatlığı ve konforu için şezlong, şemsiye gibi malzemeleri ücretsiz olarak plajlarımıza koyduk. Şimdi de artan şikâyetler nedeniyle plajlarımıza güvenlik uygulaması başlatmış bulunuyoruz. Artık vatandaşlarımız güvenle denize girebilecekler. Ayrıca vatandaşlarımızın da daha duyarlı olmaları gerekiyor. Çevreye zarar veren kişi ya da kişileri Emniyet Müdürlüğü’ne ve güvenlik güçlerimize bildirmelerini rica ediyorum” diye konuştu.