Mezitli’de Yaşayanlar Çok Şanslı
27.07.2017

İçel Anadolu Lisesi ile birlikte uluslararası bir proje kapsamında Mersin’de bulunan İstanbul Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri Mezitli Belediyesi’nin sosyal projelerini ziyaret ederek, etkinliklerde görev aldılar. Projelerden çok etkilendiklerini ifade eden konuk öğrenciler, “Neşet Tarhan gibi bir başkanları olduğu için, Mezitli’de yaşayanlar çok şanslı” dediler.

Uluslararası bir projede ortak çalışma yapan İçel Anadolu Lisesi ve İstanbul Kabataş Erkek Lisesi Mezitli Belediyesi’nin konuğu oldu. Birçok kurum ve belediye tarafından örnek alınan Mezitli Belediyesi’nin sosyal ve kültürel projeleri hakkında bilgi alan gençler, bazı etkinliklere de katıldı.

HALK GÜNÜNE AKTILDILAR AŞEVİ İÇİN ÜRETİM YAPTILAR

Gençler, kendilerini en çok etkileyen proje olduğunu dile getirdikleri Halk Günü’ne de katıldı. Başkan Tarhan’ın vatandaşlarla direk görüşme yaptığı Halk Günü’ne katılarak gözleme şansı yakalayan gençler, Down Kafe’de iki gün boyunca gönüllü olarak çalışma yaptılar. Gönüllü Evleri’nde yapılan çalışmaları da inceleme şansı yakalayan konuk öğrenciler, Gönüllü Serası’nı da ziyaret ederek sebze topladılar. Serada gönüllü olarak çalışan Salman Kalender’in talimatları doğrultusunda topladıkları ürünlerin paketlenmesinden Mezitli Belediyesi Aşevi’ne ulaşmasına kadar geçen sürece tanık olan gençler, çok farklı çalışmaları görmekten mutlu olduklarını ifade ettiler.

MEZİTLİ BELEDİYESİ İLE ORTAK PROJE YAPMAK İSTİYORUZ

Mezitli’den çok önemli deneyimlerle ayrıldıklarını ifade eden konuk öğrenciler, “Bizim de ailelerimizde belediye çalışanları olmasına karşın bir kez bile belediye başkanını görme şansımız olmadı. Ama burada gördük ki sorunu olduğunu dile getiren her vatandaş hiçbir sorgulamaya tabi tutulmadan direk başkanın makamına kadar gidip, birebir anlatma şansı yakalıyor. Bize göre en büyük proje bu ancak gördüğümüz her proje ayrı bir önemli ve örnek alınmalı. Mezitli’de yaşayanların çok şanslı olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki süreçte gönüllü olarak Mezitli Belediyesi ile ortak proje yürütmek amacıyla yeniden Mersin’e gelmek istiyoruz” diye konuştular.

GENÇLERİN SOSYAL PROJELERDE YER ALMASI ÇOK ÖNEMLİ

Belediye hizmetlerine gençlerin önem vermesinin kendilerini oldukça mutlu ettiğini dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan konuşmasında, “Gelecekte bizim koltuklarımızda oturacak olan bu gençlerin, özellikle kültürel ve sosyal projelere ilgi duyması gurur verici. Genç yaşlarına rağmen böylesi sosyal projelerde yer almaları çok önemli. Ben kendi çocuklarımın da böylesi aktif şekilde sosyal projelerde yer almasını sağlamaya çalışıyorum. Kendileri ile ortak projeler gerçekleştirerek hizmetlerimizin yayılmasını sağlayabiliriz. Özellikle başka şehirlerden gelen insanların hizmetlerimizi görerek, karşılaştırmaları ve beğenilerini ifade etmeleri çok daha önemli” ifadelerine yer verdi.