Mezitli Lions Modern Halk Dans Grubu arasında işbirliği protokolü
27.07.2017

Mezitli Belediyesi ve Mezitli Lions Modern Halk Dans Grubu arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında belediye bünyesinde dans kursları açacak olan grup üyeleri yurt içinde ve dışında yapılan temsillerde Mezitli Belediyesi adına sahneye çıkacak.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile Mezitli Lions Modern Halk Dans Grubu arasında modernleşmiş halk oyunların yaygınlaşması amacıyla bir protokol imzalandı. Mezitli’de 2017-2018 döneminde halk oyunlarına yönelik kursların düzenlenmesi amacıyla imzalanan protokolle halk oyunlarının yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla kursların yaygınlaştırılması hedefleniyor. Çalışma mekânlarının Mezitli Belediyesi tarafından sağlanacağı eğitim programları, çocukların ve gençlerin kültürel değerlerine sahip çıkması ve bu değerleri yaşatması yönünde geliştirilecek. İmza töreninde konuşan Başkan Tarhan, belediyelerin bu tür sosyal sorumluluklara sahip çıkması gerektiğini belirterek, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin boş zamanlarını en iyi biçimde değerlendirilmesine katkıda bulunmak bizlerin sosyal sorumluluğudur. Gelişimlerini olumsuz yönde etkileyecek çevresel faktörlerden uzak durmaları bizler için oldukça önem taşımaktadır. Bu sorumlulukla yerel ve ulusal düzeydeki folklor kültürümüzün unutulmaması ve kültürel değerlerinden biri olan halk oyunlarımızın tanıtımının yapılarak, gelecek nesillere aktarılması konusunda çalışmalar yapılmaya devam edilecektir” dedi. Mezitli Belediyesi ile Mezitli Lions Modern Halk Dans Grubu işbirliğinde düzenlenecek kursların önümüzdeki günlerde hayata geçeceği bildirildi.