Emlak Vergisi Mükelleflerimize
28.07.2017

Emlak vergilerinin hesaplanmasında kullanılan arsa m² birim fiyatlarının 4 yılda bir yeniden değerlendirilmesi kanunla hüküm altına alınmıştır.

Emlak vergisi kanunu iç genelgesi ile önümüzdeki 4 yıl için yapılacak değerleme takvimi ve komisyon çalışma usul ve esasları yayımlanmıştır.

Genelgeye göre ilk belirlemeyi belediye görevlileri ve muhtarlar ile Tapu, Vergi Dairesi ve Ticaret ve Sanayi Odası Yetkilisinden oluşan alt takdir komisyonu yapmakta ve Vali veya yetki verdiği memur başkanlığında Defterdar, Tapu Sicil Müdürü, Ticaret ve Sanayi Odası temsilcisi, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası temsilcisi, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği temsilcisinden oluşan Merkez Komisyonunun onayına sunmaktadır.

Takdir Komisyonu değerlemeyi bölge tipleri, nüfus ve yerleşim yoğunluğu, altyapı durumu, imar planlarındaki konum ve gelişmişlik gibi bir çok kriteri göz önüne alarak yapmaktadır.

2018-2021 yıllarını kapsayacak olan arsa M² birim fiyatları Valilik tarafından kurulan merkez komisyonunda 13/06/2017 tarihinde uygun bulunarak onaylanmış, alınan kararın tebliğ ve askı süreci mevzuatına uygun olarak yapılmıştır.

Komisyon kararına itiraz için Vergi Mahkemelerine dava açılabilecektir.

Arsa kıymet takdirlerinin yeniden yapılması her dört yılda bir tekrarlanan rutin bir çalışmadır. Yapılan bu çalışma bina vergilerinde arsa payları oranında cüzi bir artışa sebep olacaktır.

Tüm halkımıza duyurulur.