Bu haftaki Halk Günü’ün en önemli problemi ‘eğitim’
04.10.2017

Mezitli Belediyesi tarafından her Salı günleri düzenli olarak gerçekleşen ‘Halk Günü’ etkinliğinde bu hafta trajik bir sorun yaşandı. Hürriyet Mahallesi’nde yapılan etkinlikte en çok şikâyet edilen konu okul çağındaki çocukların eğitim sorunu oldu. Çocukların okula gidememesi sorunu üzerinde duran Başkan Tarhan, gerekli tüm adımları atacaklarını dile getirdi.

Mezitli Belediyesi, her Salı günleri farklı bölgelerde düzenlediği ‘Halk Günü’ etkinlikleriyle vatandaşların sorun, talep ve şikâyetlerini yerine getirmeye devam ediyor. Her hafta farklı bölgelerde kurulan etkinliklerin bu haftaki durağı Hürriyet Mahallesi oldu. Birim müdürleri, Cumhuriyet İlkokulu Müdürü ve çevre mahalle muhtarlarının da bulunduğu etkinlikte, Başkan Tarhan trajik bir sorunla karşılaştı. Sepetçilikle geçimini sağlayan vatandaşlar, yol, kaldırım ve benzeri şikâyetlerinin dışında okul çağındaki çocuklarını okula gönderemediklerinden bahsettiler. Bunun üzerine büyük bir üzüntüye kapılan Başkan Tarhan, durumun acı verici olduğunu ifade ederek, okul müdürüyle istişarede bulundu.

BAŞKAN TARHAN KIRTASİYE MALZEMESİ VE KIYAFET SÖZÜ VERDİ

Vatandaşlardan, çocukların okula gitmek istemediklerini ve bazı ailelerin çocuklarını neden okula göndermediklerini dinleyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Milli Eğitim Müdürlüğü’nü arayarak, çocukların ve ailelerin yaşadığı durumu anlattı. Mahalle sakinlerine çocuklarını okula göndermeleri konusunda çağrıda bulunan Başkan Tarhan, “Şimdiye kadar 300’ü aşkın Halk Günü etkinliği düzenledik. Binlerce vatandaşımızın sorunlarını dinledik ve çözümü için gerekli adımları attık. Halk Günlerimizde sadece belediyenin asli görevlerini yerine getirmedik. Kimi vatandaşımızın hastalığıyla ilgilendik, yanında olduk. Kimi vatandaşımızın ise kişisel sorunlarını dinledik, manevi olarak destek çıktık. Ama böylesi bir durumla daha önce hiç karşılaşmamıştık. Bu bölgede yaşayan okul çağındaki çocuklarımız okula gitmiyorlar. Çocuklarımızın bu durumu gerçekten de içler acısıdır. Belediye olarak gerekli tüm yaptırımları uygulayacağız. Okula gitmek isteyen çocukların tüm kırtasiye malzemesi ve kıyafet ihtiyacını karşılayacağız” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARIMIZA OKULU SEVDİRMELİYİZ

Daha önce belediyenin bazı çalışmaları olduğunu ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başkan Tarhan, “Çalışmalarımızda en önemli ve öncelik verdiğimiz projeler arasında eğitim bulunuyor. Hürriyet Mahallemizin kalkınması için bölgede bazı çalışmalar başlattık. Bölgede yaşayan çocukları okula teşvik etmek amacıyla Mezitli Soroptimist Kulübü ile ortaklaşa hayata geçirdiğimiz ‘Sepetten Okula’ projesini uyguladık. Kulüp üyeleri, evleri kapı kapı gezerek, çocuklara hediyeler dağıttılar, okula gitmeleri gerektiği konusunda eğitimler verdiler. Hedefimiz; bu bölgedeki çocuklara okulu sevdirmek ve eğitimlerine devam etmelerini sağlamaktır” şeklinde konuşarak, mahalle sakinlerine çocuklarını ısrarla okula göndermeleri konusunda çağrıda bulundu.

Haber ile ilgili resim bulunamadı