MEZİTLİ AKABE CAMİSİ İÇİN TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI
05.10.2017

Mezitli Yenimahalle’de yapılacak olan Akabe Camisi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli Kaymakamı Emin Sait Karahaliloğlu, Mersin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ve çok sayıda vatandaşın katıldığı temel atma töreni, Kuran-ı Kerim okunması ile başladı.

EMEĞİ GEÇENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN

Törenin konuşmalar bölümünde söz alan Mezitli Kaymakamı Emin Sait Karahaliloğlu, cami yaptırmanın önemine değinerek, “Camimizin bu aşamaya gelmesinde emeği geçen herkesten Allah razı olsun diyorum. Törenimize katıldığınız için hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

ALLAHIN YERYÜZÜNDE EN SEVDİĞİ YERDİR CAMİLER

Mersin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun da, çok hayırlı bir iş için buluşmuş olmanın mutluluğunu taşıdıklarını ifade eden hadislerden örnekler verdiği konuşmasında, “Allahın yeryüzünde en sevdiği yerler camilerdir. Biz de bugün burada Allah’ın en sevdiği yerin temel atma töreninde buluştuk. Yüce Allah sevdiği kullar cümlesine cümlemizi dâhil eylesin” ifadelerine yer verdi.

HANGİ İNANÇ VE GÖRÜŞTEN OLURSAK OLALIM BİR OLMALIYIZ

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise, günümüzde en büyük ihtiyacımızın hangi inanç ve görüşten olursa olsun bir arada olmasına dikkat çektiği konuşmasında, cami yapımı süreciyle ilgili bilgiler verdi. Konuşmasına, şehit olan askerleri anarak başlayan Başkan Tarhan, “Bildiğiniz gibi belediyelerin asli görevi demokratik bir biçimde halkın ortak olan taleplerini değerlendirmek ve uygulamaktır. Yeni Mahallede yaşayan vatandaşlarımızdan camii talepleri oldu. Benden önceki dönemlerde de bu talep olmuş fakat uygulamaya geçirilememiş. Biz bu göreve geldikten sonra 2017 Haziran ayında 2 bin 610 metrekarelik belediyemize ait bu alanı camii yeri olarak ayırdık” diye konuştu.

MEZİTLİ BARIŞÇIL OLMASIYLA ÖRNEK BİR İLÇE

Pek çok farklı konularda olduğu gibi halkımızın taleplerini her zaman dinlediklerini ve ellerinden geldiği kadarıyla yerine getirmeye gayret gösterdiklerine vurgu yapan Başkan Tarhan, “Daha dün bir halk günümüzde orada yaşayan vatandaşların çocuklarının okula gitmemesinden şikâyet etmesi üzerine çalışmalara başladık. Okul müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürüm ve İl Milli Eğitim Müdürümle bu konuyu görüşüyor ve çözüm odaklı bir sonuç için çalışıyoruz. Bugünlerde birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Mezitli zaten bu konuda barışçıl ve örnek bir ilçe. Bunun tüm Türkiye’de böyle olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

CAMİLER TÜM İNANLARIN EŞİT ŞEKİLDE BULUŞTUĞU ORTAK NOKTADIR

Mersin Valisi Ali İhsan Su, cami yaptırmanın önemine dikkat çektiği konuşmasında, “Camilerimiz dil, ırk, renk, cinsiyet, sosyal statü gözetmeksizin tüm inanların tam bir eşitlik içerisinde buluştuğu Allah’ın evi olarak atfedilen İslam dinimizin mukaddes mekânlarıdır. Peygamber efendimizin izinden giden milletimiz de cami ve ibadethane inşaat etmeye ve yaşatmaya gayret göstermiştir. Bu camimizde emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından törene katılanlar, cami inşaatına ilk harcı attılar.