YAĞMURA ALDIRMADAN BAYRAM COŞKUSU
29.10.2017

YAĞMURA ALDIRMADAN BAYRAM COŞKUSU

Cumhuriyetin ilanının 94. yıldönümü nedeniyle Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevi’nde Cumhuriyet şenlikleri düzenlendi. Yoğun yağmura rağmen devam eden etkinlikte minikler, Atatürk ve Cumhuriyet sevgilerini bayraklarını sallayarak haykırdı.

Mezitli Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Etkinliklerin sabah bölümünde Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevi çocukları ve aileleri düzenlenen törende bir araya geldi. Yoğun yağmura rağmen devam eden gösterilerde, minikler özel kostüm ve koreografiler ile Atatürk ve Cumhuriyet sevgisini gösterdiler. Marşlar eşliğinde gerçekleşen gösteriler sırasında protokolde hayırsever Bircan Tüfekçioğlu ve ailesiyle birlikte oturan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan kendisi için açılan şemsiyeyi gösteri yapan minik çocuklara verdi. Ailelere yağmurlukların dağıtıldığı etkinlikte büyük coşku yaşandı.

YAĞIŞA RAĞMEN KUTLAMA ISRARI UMUTLARIMIZI ARTTIRIYOR

Yağış nedeniyle ertelemeyi düşündükler kutlamaların, ailelerin yoğun talebinden dolayı yaptıklarını ifade eden Başkan Tarhan, konuşmasında, “Hiçbir hava şartına aldırmadan miniklerimizin gösterdiği bu coşku ve ailelerinin özverileri geleceğimize yönelik umutlarımızı artırmaktadır. Cumhuriyetimize yapılan saldırılara karşı yetişen yeni nesil karşı durarak, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkacaklardır” ifadelerine yer verdi.

SEYMENLİ’DE ATATÜRK BÜSTÜ AÇILIŞI

Etkinliklerin ardından Tece Seymenli Mahallesi’nde bulunan Zafer Sitesi’nde yaptırılan Atatürk Büstünün de açılışına katılan Başkan Tarhan, yıkılan, tahrip edilen her Atatürk büstüne karşı daha büyüğünün yapılması gerektiğini söyledi. Site sakinlerine gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür eden Başkan Tarhan, site bahçesinde vatandaşların dilek ve şikayetlerini dinledi.