HOZATLI KADINLARDAN MEZİTLİ’YE ZİYARET
03.11.2017

Tunceli Hozat Belediyesi Meclis Üyeleri Ali Asker Yavuzer ve Seyran Dilekçi’nin yanı sıra belediye bünyesinde çeşitli kurslara katılan kadınlar, kadınlara yönelik gerçekleştirdiği pozitif ayrımcılıkla öne çıkan Mezitli Belediyesi’ni ziyaret ederek birimleri gezdi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’la Down Kafe’de gerçekleşen kahvaltıda bir araya gelen kafile, Mezitli Belediyesi bünyesinde hizmet veren, Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevi, Kitap Okuyan Çocuklar Oyun Kütüphanesi, Soli Pompeiopolis Sütunlu Cadde, Mezitli Belediyesi Sanatevi, Kadın Üretici Pazarı gibi birimleri ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Başkan Tarhan’ı makamında da ziyaret eden kadınlar, bölgenin yöresel ürünlerinden ve el işlerinden çeşitli hediyeler sundular.

Başkan Tarhan’da kadınlara Mezitli’yi tanıtan çeşitli hediyelerin yanında yine belediyenin bastırdığı Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Nutuk’ ve hikâye kitapları verdi.

BU BİRLİKTELİK BÜYÜSÜN İSTİYORUZ

Mezitli’yi ziyaretleri hakkında bilgi veren Belediye Meclis Üyesi Ali Asker Yavuzer, belediyenin çalışmalarını sosyal medya üzerinden yakınen takip ettiklerini ifade ederek, “Bu çalışmaların ne denli büyük bir özveriyle ve başarıyla yürütüldüğüne canlı olarak tanık olmak ayrı bir heyecan verdi. Başkanımız Neşet Tarhan’a bize gösterdiği misafirperverlik için çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Mezitli Belediyesi ile kardeş şehir olmak istediklerini ifade eden Seyran Dilekçi’de “Başkanımız Neşet Tarhan ve ekibi bizi çok sıcak bir ortamda karşıladı. Biz bu birlikteliğin önümüzdeki süreçte artarak devam etmesini istiyoruz. Özellikle Başkanımız Neşet Tarhan’a kadınlara yönelik bu denli başarılı çalışmalar yaptığı için teşekkür etmek için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ilçemize davet etmek istiyoruz” dedi.

TÜM HALKIMIZ MUTLU OLSUN DİYE ÇALIŞIYORUZ

Gerçekleştirdikleri çalışmaların Türkiye genelinde bilinir olmasının kendilerini gururlandırdığını ifade eden Başkan Tarhan ise, “Biz sadece kadınlarımızın değil tüm halkımızın mutlu olması için çalışıyoruz. Bu nedenle sloganımızı ‘Mutlu Kent Mezitli’ olarak belirledik. Ancak kadınlarımızın toplum içerisinde geri bırakılmış olması nedeniyle elbette pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Biz biliyoruz ki, kadını güçlü olan bir toplum asla yıkılmaz. Biz kadınımızı güçlendirerek, aslında toplumumuzu güçlendiriyoruz" diye konuştu.

KADIN ÜRETİCİ PAZARI ÇOK YÖNLÜ BİR PROJE

Özellikle Kadın Üretici pazarlarının çok önemli bir sosyal sorunun önüne geçtiğine dikkat çeken Başkan Tarhan, “Kadın Üretici Pazarı ekonomik bir olaydır, çünkü kadınlar kendi ürettikleri ürünleri satarak aile bütçesine katkı sağlıyorlar. Sosyal bir olaydır, kadınlar toplumda ikinci planda kalmanın önüne geçerek eşit birey olma fırsatı yakalıyorlar. Siyasi bir olaydır, kadınlarımız özgüven kazanarak önemli yerlerde aday ve temsilci olacaklar. Bunun gibi pek çok nedenden ötürü Kadın Üretici Pazarı’nı çok önemsiyorum” dedi.

Haber ile ilgili resim bulunamadı