Mezitli’de Atamız saygıyla anıldı
10.11.2017

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yıldönümü nedeniyle Mezitli Belediyesi önünde bir anma etkinliği gerçekleştirildi.

Mezitli Belediyesi önünde Başkan Tarhan tarafından Atatürk Anıtına çelenk konularak başlayan etkinlikte, saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler çaldı ve iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın ve belediye çalışanlarının yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşların yoğun bir katılım gösterdiği etkinlikte, Mezitli’de iki dakikalığına hayat durdu. Sürücülerin araçlarından inerek saygı duruşunda bulunduğu Mezitli’de tüm vatandaşlar Atasına saygısını gösterdi.

Bayrakların yarı indirildiği ve İstiklal Marşı’nın okunduğu anma etkinliğinde konuşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Atatürkçü olmak aklın ve bilimin öncülüğünü tanımaktır. Atatürk gibi onurlu ve yürekli olmaktır. Atatürk gibi yurtsever, Atatürk gibi insani, Atatürk gibi adil olmaktır. Baskılara boyun eğmeden dik durmaktır. Gerçek anlamda demokrasiden yana ve halkçı olmaktır. Bu düşüncelerle atamızı saygı sevgi ve özlemle anıyoruz” diye konuştu.