Mezitli Belediyesi Açık Hava Tiyatrosu’na anlamlı açılış
11.11.2017

Mezitli’nin bin kişilik amfi tiyatrosu, çok anlamlı bir etkinlikle açılışını gerçekleştirdi. Mezitli Belediyesi Açık Hava Tiyatrosu’nun açılışında Cumhuriyet çocukları Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdiler.

------------------------

Mezitli Belediyesi kültür ve sanat alanında dev adımlar atmaya devam ediyor. Mezitli’de yaklaşık 2 bin 500 yıl önce bulunan amfi tiyatrodan sonra Mezitli Belediyesi dev bir sanat merkezini daha sanatseverlerle buluşturdu.

Mezitli’yi kültür ve sanat alanında zirveye taşıyacak yatırım hamlelerinden birisi olan Mezitli Belediyesi Açık Hava Tiyatrosu, anlamlı bir etkinlikle açıldı. 1000 kişilik kapasitesinin yanı sıra, kafeteryaları, aktivite ve eğlence alanları ile eşsiz bir yapıya sahip olan Açık Hava Tiyatrosu, 'Atatürk'ü Anma Programı' ile vatandaşların kullanıma açıldı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yıldönümüne denk gelen açılışta Cumhuriyet çocukları Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdiler.

Mezitli Belediyesi Sanatevi bünyesinde dersler alan kursiyerler ve eğiticilerinin birlikte gerçekleştirdiği etkinlikte, şarkılar söylendi, şiirler okundu, danslar edildi. Işık ve görsel şovunda yaşandığı etkinlikte, sahneye yansıtılan Atatürk’ün çok özel görüntüleri duygusal anlarında yaşanmasına neden oldu.

Çok sayıda sanatseverin yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarlarının da katıldığı etkinlikte sahneye çıkan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, sahne alan tüm çocuklara, Mezitli Belediyesi tarafından özel olarak hazırlanmış, Atatürk’ün ‘Nutuk’isimli kitabını hediye etti.

Atatürk’ün değerinin her geçen gün daha iyi anlaşıldığına dikkat çeken Başkan Tarhan, “Atatürkçü olmak aklın ve bilimin öncülüğünü tanımaktır. Atatürk gibi onurlu ve yürekli olmaktır. Atatürk gibi yurtsever, Atatürk gibi insani, Atatürk gibi adil olmaktır. Baskılara boyun eğmeden dik durmaktır. Gerçek anlamda demokrasiden yana ve halkçı olmaktır. Bu düşüncelerle atamızı saygı sevgi ve özlemle anıyoruz”diye konuştu.

Haber ile ilgili resim bulunamadı