Mezitli’den sınır ötesi yardım
24.11.2017

Mezitli Belediyesi, geçtiğimiz gün Irak-İran sınırında meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki depremden olumsuz etkilenen çocuk ve kadınlara kıyafet yardımında bulundu.

Irak-İran sınırında yaşanan deprem felaketi sonrası zarar gören vatandaşlar yaralarını sarmaya çalışıyor. Bölgede yaşanan felaket nedeniyle olumsuz etkilenen vatandaşlara Mezitli Belediyesi yardım elini uzattı. Mezitli Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı depoda bulunan sıfır kıyafetler, belediye personelleri tarafından paketlenerek hazır hale getirildi. Hazırlanan paketler, yardım tırına yüklenip depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

DOĞAL AFETLER İNSANLIK DRAMIDIR

Daha önce yaşanan bu tür doğal afetlerde şefkat elini uzatmayı ihmal etmeyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, doğal afetlerin insanlık dramı olduğunu ifade etti. Depremlerde duyulan acının derin olduğunu ve bu tür olaylarda belediye olarak tüm gayreti gösterdiklerini dile getiren Başkan Tarhan, “Yaşanan doğal afetlerde insanların dayanışma içerisinde olması gerekiyor. Belediye olarak da duyarsız kalmamız mümkün değil. Bu nedenle Irak-İran sınırında yaşanan depremde kadın ve çocuklara kıyafet yardımında bulunduk. Yaşanan depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” şeklinde açıklama yaptı.