Beyin Şenliği, her yaştan insanı buluşturdu
25.11.2017

Mezitli Belediyesi, Alzheimer Derneği Mersin Şubesi ve Gelecek Koleji’nin birlikte düzenlediği ‘Beyin Şenliği’ 7’den 70’e her yaştan insanı buluşturdu. Mezitli Belediyesi Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, zekâ oyunları oynandı, el sanatları yapıldı ve çeşitli bilgilendirme seminerleri düzenlendi.

7’den 70’e her yaştan insanın bir arada aktivite yaptığı ‘Beyin Şenliği’ Mezitli’de gerçekleştirildi. Mezitli Belediyesi, Alzheimer Derneği Mersin Şubesi ve Gelecek Koleji’nin birlikte düzenlediği şenlik, Mezitli Belediyesi Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi’nde yapıldı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın da aktivitelere katıldığı şenlikte, zekâ oyunları oynandı, ey sanatları yapıldı ve çeşitli bilgilendirme seminerleri düzenlendi. Geliri Mezitli Belediyesi Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi’ne bırakılacak mini bir de kermesin düzenlendiği şenlikte katılımcılar, Başkan Tarhan’a kendilerine sağladığı bu imkânları nedeniyle teşekkür amacıyla kendi hazırladıkları bir gemi maketini hediye ettiler.

Gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında katılımcılara bilgiler veren Mezitli Belediyesi Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi Sorumlusu Emine Koca, insanın küçük yaşlardan başlayarak yaşını aktif alması durumunda daha ileri ki yaşlarda rahat bir yaşam sürecinin altını çizdi.

Mezitli’yi mutlu, güvenli ve sağlıklı bir kent yapabilmek için çalıştıklarını ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Halkımızın mutlu olduğu bir kentte yaşamasını sağlamak biz yöneticilerin en önemi sorumluluğu olmalı. Bu nedenle projelerimizi hazırlarken her yaştan insanımızı düşünerek üretiyoruz. Açtığımız ve Mersin’in en güzel okul öncesi eğitim kurumu olan Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi’nin yanı sıra yine hayırsever desteğiyle yaşama geçirdiğimiz Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi bunun en güzel örneğidir” dedi.

Eski Davultepe Belediyesi’nin yanında daha büyük ve daha modern bir Aktif Yaş Alma Merkezi daha yapacaklarını hatırlatan Başkan Tarhan, “Mezitli genel olarak emekli vatandaşlarımızın yoğun yaşadığı bir kent. Açtığımız bu kurumlar ileri yaştaki insanlarımızın evlerinden çıkarak sosyal yaşama katılmaları ve üretmeleri için önemli görevler üstleniyor. Buraları daha çok kullanarak, etkinliklere katılarak, hem kendi yaşınızı ve sağlığınızı dinç tutmaya hem de buraların daha verimli çalışmasını sağlayabilirsiniz” şeklinde çağrı yaptı.