ŞİDDETE ÇÖZÜM İÇİN NEŞET TARHAN FORMÜLÜ
25.11.2017

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle Mezitli Soroptimist Kulübü tarafından Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı’nda bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte, Başkan Tarhan’a teşekkür eden üretici kadınlar, “Şiddete en iyi çözüm, Neşet Tarhan’ın hayata geçirdiği projelerin yaygınlaşmasıdır” dediler.

-------------------------

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle Mezitli Soroptimist Kulübü üyeleri Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı’nda bir etkinlik düzenledi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın da destek verdiği etkinlikte kadına yönelik her türlü şiddete tepki gösterildi. Pazarda bulunan tüm kadınlara günün anlamına ifade eden turuncu atkıların dağıldığı etkinlikte Mezitli Soroptimist Kulübü başkanı Sn. Nalan Varat, ‘Kadınların Yanındayız’ temasıyla 10 Aralık tarihine kadar çeşitli programlar düzenleyeceklerini ifade etti.

ETKİNLİKLER 10 ARALIK’A KADAR DEVAM EDECEK

16 gün boyunca ‘Turuncu Günler’ eylemi başlattıklarını vurgulayan Varat, “Çünkü turuncu güneşin rengidir ve enerjiyle doludur, kadınlar gibi güç ve dayanıklılığın simgesidir, biz de üyelerimizin hazırladığı turunculu görselleri her gün sosyal medyada paylaşıyoruz, 10 aralık İnsan Hakları Günü’ne kadar devam edecek” şeklinde bilgi verdi.

Varat, ‘Kadına Şiddete Hayır’ın simgesi olan turuncu renginden yapılan atkıları, farkındalığı artırmak amacıyla üretici kadınlar ile alış veriş için gelen kadınlara hediye ettiklerini, yine aynı gün Mezitli Soroptimist Kulübü üyelerinin destekleriyle oluşturulan manolya parkındaki bankları, çöp kovalarını turuncu ile boyayıp turuncu çiçekler ile canlandırdıklarını söyledi.

KADINIMIZI HER ALANDA GÜÇLÜ KILMAK İSTİYORUZ

Etkinlikler kapsamında 28 Kasım tarihinde ise, Mezitli Belediyesi STK Evi’nde Toros Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu’nun konukları olacağı bilgisini de veren Varat, Soroptimistlerin kadınların ve genç kızların hayatlarını, eğitimlerini iyileştirmeyi ve her alanda güçlü olmalarını amaç edindiğini, şiddetsiz bir dünyada ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kazandırdığı haklarına sahip çıkarak yaşayacakları gelecekleri için çalışmaya devam edeceklerinin de altını çizdi.

NEŞET TARHAN’IN PROJELERİ YAYGINLAŞSIN ŞİDDET BİTER

Etkinlikte söz alan üretici kadınlar ise, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın hayata geçirdiği projelere dikkat çektiler. Başkan Tarhan sayesinde ilk kez para kazanır hale geldiklerini ifade eden kadınlar, “Başkanımızdan Allah binlerce kez razı olsun. Bize böyle bir imkan sağladı da söz sahibi olma şansı yakaladık. Artık, çocuklarımıza, torunlarımıza destek oluyor evimize para sokabiliyoruz. Ev alanımız, araba alanımız var. Biz ekonomik katkı sağladıkça evde daha çok söz sahibi olur hale geldik. Biz güçlüyken şiddet olmaz ki. Şiddete en iyi çözüm bize göre Neşet Tarhan’ın hayata geçirdiği projelerin yaygınlaşması olmalıdır” dediler.

KADIN GÜÇLENİRSE YARINIMIZ GÜVENDE OLUR

Kadının güçlenerek her yerde daha çok yer almasının sadece şiddeti değil tüm sıkıntıları çözeceğine dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, “Her alanda kadınımızı daha güçlü ve etkin hale getirmek istiyoruz. Yarınlarda bu üretici kadınlarımızdan bazılarını yerimizde görmek siyasetin içinde görmek, bizim en büyük hayalimiz olacaktır. Toplam 7 Kadın Üretici Pazarımızın yanında gönüllü evlerimizde, sosyal ve kültürel etkinliklerimizde, öğrenci dayanışma evimizde hep kadınlarımızı yükseltmek için projeler geliştiriyoruz. Kadınımız gelişirse yarınımız güvence altında olur” diye konuştu.