Yerli Malı Haftası Mezitli’de coşkuyla kutlandı
19.12.2017

Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi öğrencileri, çeşitli etkinlikler düzenleyerek, Tutum Yatırım Ve Türk Malları Haftası’nı kutladı. Öğrenciler, öğretmenleri tarafından hazırlanan yerel ürün pazarı açarak, mini bir defile de düzenledi.

Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Gündüz Bakım Evi, öğrenci ve öğretmenleriyle Tutum Yatırım Ve Türk Malları Haftası’nı kutladı. Öğrenciler, yerli ürünlerin kullanımını ve önemini kazandırmak amacı ile yapılan Tutum Yatırım Ve Türk Malları Haftası etkinlikleri kapsamında yerli ürün pazarı açtı. Ürünler üzerine şiirler okuyan öğrenciler, mini bir defile yaparak hünerlerini sergiledi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, öğretmenler öğrencilere yiyeceklerle sağlıklı ve dengeli beslenmeyi anlattılar.

YERLİ KULLANIMINA DİKKAT ÇEKTİK

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası'nın önemine dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Ülkemizde Tutum, Yatırım Ve Türk Malları Haftası her yıl geleneksel olarak kutlanmaktadır. Bu geleneğimizi Türkiye’nin en iddialı oku öncesi eğitim kurumlarından birisi olan Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi’nde öğretmen ve öğrencilerimizle kutladık. Öğrencilerimizi yerli tüketimi yapılması konusunda bilinçlendirdik. Etkinlik kapsamında emeği geçen tüm öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ediyor, öğrencilerimize zihin açıklığı diliyorum” şeklinde konuştu.