DOWN KAFE’DE 2018 YILINA +1 MUTLULUK İLE GİRDİ
29.12.2017

DOWN KAFE’DE 2018 YILINA +1 MUTLULUK İLE GİRDİ

Mezitli Belediyesi Down Kafe’de bulunan down sendromlu gençler, ZİÇEV Mersin Şubesi ve Faris Kokulu İlkokulu ile birlikte düzenledikleri ‘yeni yıla merhaba’ etkinliğinde bir araya geldi.

Çocukların ve engelli bireylerin bir araya gelerek sosyalleşme imkanı sunan Down Kafe , çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Faris Kokulu İlkokulu ile Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Mersin Şubesi down sendromlu çocukları Down Kafe’de ‘yeni yıla merhaba’ etkinliğinde bir araya getirdi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, çocuklar coşkulu bir şekilde eğlendi.

POZİTİF AYRIMCILIĞIN ARTTIĞI BİR YIL DİLERİM

ZİÇEV Mersin Şubesi adına kısa bir açıklama yapan ZİÇEV Mersin Şubesi Başkanı Zekiye Kahveci; “Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ülkemizde ve dünyada barışın hakim olduğu çocukların ve kadınların her türlü şiddetten uzak kaldığı, anaların ağlamadığı, dezavantajlı kesim adına pozitif ayrımcılığın arttığı, birlik ve beraberlik içinde geçecek sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yıl dileğiyle, tüm halkımızın yeni yılını kutluyorum” şeklinde konuştu.

BU KAFE BENİM İÇİN ÖZEL VE FARKLI BİR YER

Başkan Tarhan’da kısa bir açıklama yaparak gençlerle oldukça keyifli vakitler geçirdiğini dile getirdi. Başkan Tarhan; “Bu kafe benim için çok özel ve farklı bir yer. Burada çok iyi günlerimiz ve anılarımız oldu. Kendimi burada oldukça mutlu ve huzurlu hissediyorum. Zamanım oldukça öğlen yemeğimi burada yiyor, gençlerle eğlenceli vakitler geçiriyorum. Hepsine gelecekte çok daha güzel ve sağlıklı günler geçirmesini diliyor. Ailelerine de bizlere güvendikleri için çok teşekkür ediyorum. Büyük özveride bulunan ve çok emeği olan Filiz Yalın ile ZİÇEV Mersin Şubesi Başkanı Zekiye Kahveci’de çok teşekkürlerimi iletiyorum'' ifadelerini kullandı.

Haber ile ilgili resim bulunamadı