Hizmete saldırı düşmanlık boyutunda
03.01.2018

Mutlu bir Mezitli yaratmak, için gece gündüz demeden çalışan Mezitli Belediyesi’nin hizmetlerine saldırılar düşmanlık boyutuna ulaştı. Kenti güzelleştirmek için Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Aratos Spor Tesisleri yanına konulan kuğu figürleri, kimliği belirsiz kişiler tarafından parçalanarak yok edildi.

Mezitli Belediyesi hizmetlerine tahrip artık düşmanlık boyutuna ulaştı. Mezitli’yi baştanbaşa çiçek bahçesine çeviren ve birçoğu ulusal ölçüde yer alan Mezitli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün bir çalışması daha hizmet düşmanlarının saldırısına uğradı. Kenti güzelleştirmek için Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Aratos Spor Tesisleri yanına konulan kuğu figürleri kimliği belirsiz kişiler tarafından parçalanarak yok edildi. Daha önce viran şekilde bulunan alan yeşillendirilerek, çeşitli hayvan figürleri konulan alan tahrip edildi figürler kırıldı.

HİZMETLER BİRÇOK KEZ SALDIRIYA UĞRADI

Mezitli Belediyesi tarafından yapılan hizmetlere saldırılar geçtiğimiz süreçte birçok kez yaşanmıştı. Vatandaşlarımızın sorunsuz bir şekilde denize girebilmesi için yapılan seyyar, duş ve tuvaletler kimliği belirsiz kişiler tarafından yakılmış, kentin çeşitli yerlerine yerleştirilmiş olan çöp kutuları gerek yakılarak, gerekse darbe ile kırılarak yok edilmiş, Soli Pompeiopolis Sütunlu Caddesi’ne yapılan bisiklet yolu kepçe ile kazılmış, mermer ve ahşap döşemeler kırılmıştı. Yine çeşitli yerlere yapılan çiçek takları ve dev çiçek buketleri sökülerek tahrip edilmişti. Yerleştirilmesinin üzerinden henüz birkaç gün geçmişken gerçekleşen saldırı büyük tepkiye de yol açtı.

VATANDAŞLAR SALDIRILARA AĞIR TEPKİ GÖSTERDİ

Hizmete yapılan saldırılara vatandaştan da tepki yağdı. Belediyemize destek telefonları açan vatandaşlar, sosyal paylaşım sitesinde tahrip edilen alanın fotoğrafını paylaşarak, “Bu parkın olduğu yerde yakın zamana kadar bir virane vardı. Mezitli Belediyesi tarafından bizler için gayet güzel bir şekilde düzenlenmişti. Orada bu güzelliği fotoğraflarla ölümsüzleştirmeye çalışanları görünce mutlu oluyordum. Dün gördüm ki bir hadsiz, bir çapsız, bir kapasitesiz, bir yaratık, burayı talan etmiş. Kardeşim sen kendini o güzelliğe değer bulmuyorsan eğer, orada bulunma, bakma, geçme bile. Emeğe saygı duy” şeklinde yazarak tepkilerini dile getirdiler.

SAKDIRILAR MOTİVASYONUMUZU BOZUYOR

Vatandaşın vergileriyle daha güzel bir Mezitli yaratmak için çabaladıklarını ancak bu tür saldırıların çalışanlarının da motivasyonunu bozduğunu ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Daha yaşanılabilir bir kent ve insanımızın tüm imkânlarından yararlanabilmesi için hizmet üretmeye çalışıyoruz. Ancak yaptığımız bu hizmetler kim olduğunu bilmediğimiz art niyetli kişiler tarafından tahrip edilerek, kullanılmaz hale getiriliyor. Herkese eşit hizmet üretmeye çalışıyoruz ama takdir edileceği gibi bizim her yaptığımız hizmetin başına bir bekçi koyma şansımız yok. Ürettiğimiz hizmetleri korumak o hizmetlerden yararlanan değerli halkımızın sorumluğunda olmalıdır” dedi.

HALKIMIZ YAPILAN HİZMETE SAHİP ÇIKMALI

Hizmetin yapılması kadar korunmasının da önemli olduğuna vurgu yaparak, her zaman olduğu gibi vatandaşlardan belediye hizmetlerine sahip çıkmasını isteyen Başkan Tarhan, “Vatandaşlarımızdan, böylesi art niyetli kişileri gördükleri zaman uyarmaları ya da gerek belediyemizi gerekse bölgede bulunan güvenlik güçlerini aramalarını istiyoruz. Çünkü bu hizmetler tahrip edildiğinde hem vatandaşın hizmete ulaşmasında aksamalar yaşanıyor hem de vatandaşın parasıyla yapılan değerler yok ediliyor. Bizim en büyük gücümüz halkımızın bize vermiş olduğu destektir. Yaptığımız hizmetlerde ancak halkımız sahip çıkarsa korunabilir” diye konuştu.