Sanatın kalbi Mezitli’de atıyor
04.01.2018

Mezitli Belediyesi, yaptığı çalışmalarla sanatsal faaliyetlerini kurumsal bir şekilde yürütüyor. Mezitli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kapsamında açılan ‘Sanat Akademisi’ çalışmaları her hafta farklı konuları ele alarak, 6. oturumunu tamamladı.

Mezitli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kapsamında açılan ‘Sanat Akademisi’ her hafta farklı konularla sanatseverleri bir araya getiriyor. Eğitimler, Dünyaca ünlü Ressam Ahmet Yeşil ve şair Celal Soycan eşliğinde gerçekleşiyor. Katılımın bir hayli yüksel olduğu eğitimler, her Çarşamba günleri 18.00-19.30 saatleri arasında yapılıyor. Mezitli Belediyesi Aratos Spor Tesisleri’nde gerçekleşen eğitimlere vatandaşlar ücretsiz ön kayıt yapabiliyor. 6. oturumunu geride bırakan Sanat Akedemisi’nde; ‘Görme nedir’, ‘Bakılan resimde neyi görürüz’, ‘Renk nedir’, ‘Resimde anlam yerine düşünsel pratikler’, ‘Resimde mekân, ışık, espas ve bütünlük nedir’ ve ‘Ahmet Yeşil resminde plastik ve anlam çözümlemesi’ başlıklı konular ele alındı. Sanatseverler tarafından yoğun ilgi gösterilen eğitimler, 10 hafta boyunca devam edecek.

MEZİTLİ’Yİ SANATIN MERKEZİ HALİNE GELECEK

Mezitli’de sanatsal faaliyetlerde önemli adımlar attıklarını dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, çıtayı daha yukarı taşıyacaklarını ifade etti. Başkan Tarhan, “İlçemizin sanat alanında büyük bir potansiyele sahip olduğunu biliyoruz. Sanatsal faaliyetlerimizi daha kurumsal bir şekilde yürütüyoruz. Sanat evi bünyemizde kurulan eğitimlerimiz başarılı bir şekilde devam ediyor. İlçemizin en büyük eksikliği olan Kültür Merkezi projemizi 2018 yılının sonlarına doğru açmayı planlıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızı, Amfi Tiyatro, 2. Aktif Yaş Alma Merkezi ve Gençlik Merkezi gibi çeşitli projelerimiz kapsamında sanatla buluşturacağız. Çalışmalarımızın tamamlanmasıyla Mezitli’yi sanatın merkezi haline getireceğiz” şeklinde konuştu. Başkan Tarhan, vatandaşların Sanat Akademisi ön kayıt için Mezitli Belediyesi Sanat Evi’ne bağlı 358 81 48 numaralı telefondan başvuru yapabileceği bilgisini de verdi.