Mezitli Kent Konseyi 2018’e Hızlı Girdi
04.01.2018

Yaptığı başarılı çalışmalarla adından söz ettiren Mezitli Kent Konseyi, 2018 ile birlikte yeni çalışma programını da hazırladı. Toplumsal ve kültürel çalışmaları ile örnek oluşturan Sibel Gelbul öncülüğünde ki Mezitli Kent Konseyi yeni yıla Ebeveyn Eğitimi ile başlayacak.

8 Mart Dünya Kadınlar günü kapsamında tek ve birliktelik sağlamanın öncülüğünü üstlenen Mezitli Kent Konseyi, Toroslar, Yenişehir ve Akdeniz Kent Konseyleri ve yirmiyi aşkın sivil toplum kuruluşunun katılımıyla etkinlikler için de çalışmalar yapacak. Bunun yanında devam eden Modern Halk Dansı kursiyerleri, 8 Mart etkinlikleri kapsamında yeni oyunlarını sergilemeyi planlıyor.

Mezitli Kent Konseyi’nin Engelliler Meclisi tekerlekli sandalyede olan kadın-erkek engelliler için tango dans çalışmasına başlayacak. Gençlik Meclisi

çocuklar için farklı oyuncaklar projesi için çalışma yaparken, Kadın Meclisi kendi aralarında koro çalışması, Çocuk Meclisi tiyatro çalışması, Emekli Meclisi emeklilere teknoloji eğitimi ve gençlerle çocuklarla birlikte ayda bir kez okuma günü yapacak.

Öte yandan Mezitli Belediyesi, Mezitli Kent Konseyi ve ÇUGİDER’in ortak devam eden ‘Eğitime Senin De Katkın Olsun’ projesi devam ediyor. Proje kapsamında Mezitli Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından üretilen objeler satılarak, elde edilen gelir Mezitli’de ihtiyacı olan okullara bağışlanacak.

Ayrıca, 27 Ocak 2018’de Ali Uysal Köy Enstitüleri hakkında kitabı için imza günü yapılacak.