MEZİTLİ’DE KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ
05.01.2018

Katılımcı ve halkçı yönetim anlayışı sergileyen Mezitli Belediyesi, hayırseverler ile yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar arasında köprü görevini üstleniyor. Mezitli Belediyesi Dayanışma Evi vatandaşlardan gelen yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Mezitli Belediyesi, son dönemde unutulan vatandaşlar arasında dayanışma ruhunu yeniden canlandırıyor. Katılımcı ve halkçı yönetim anlayışı sergileyen Mezitli Belediyesi, hayırseverler ile yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar arasında köprü görevini üstleniyor. Mezitli Belediyesi, ilçenin farklı bölgelerinde kurduğu 10 gönüllü evi ile farklı kesimlerden vatandaşı bir araya getirerek, ortak bir amaç için çalışmasını sağlıyor. Kendi elleriyle yaptıkları reçel, elişi gibi ürünleri satarak kız öğrencilere burs veren gönüllüler, belediye tarafından kurulan serada ürettikleri ürünleri Mezitli Belediyesi Aşevi’ne bağışlayarak, ihtiyaç sahiplerine destek oluyorlar.

Mezitli Belediyesi Dayanışma Evi de ihtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında aracı bir köprü görevini üstleniyor. Mezitli Belediyesi’nin Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne müracaat eden vatandaşlar yapılan yardımlarla ilgili bilgiler alabiliyor. Hayırseverler tarafından Mezitli Belediyesi’ne ulaştırılan kıyafet, yiyecek ev eşyaları ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar ulaştırılıyor. Dileyen vatandaşlar Dayanışma Evi’nin belediye Merkezi Binası yanında bulunan merkezine gelerek kıyafet seçebiliyor.

Geçtiğimiz günlerde evi yıkılan bir vatandaşın ve evi yanan bir ailenin evlerini baştan aşağıya onaran Mezitli Belediyesi, şimdi vatandaşların ihtiyacı olan eşyalar için yardım kampanyası düzenledi. Vatandaşlardan kullanmadıkları ev eşyalarını Mezitli Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi ile iletişime geçerek ihtiyacı olan vatandaşlara ulaşması için bağışlanması istendi.

En büyük kültürel geleneklerimizden birisi olan dayanışma ruhunu yeniden yeşertmeyi amaçladıklarını ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, toplumsal birlikteliğin ve ülke içi barışın bu yolla sağlanabileceğinin altını çizdi. Belediye olarak ilçede yaşayan her vatandaşın mutlu olması için çaba sarf ettiklerini ifade eden Başkan Tarhan, “İlçede yaşayan her vatandaşımıza eşit hizmet götürmek için çaba sarf ediyoruz. Bu nedenle ihtiyacı olan vatandaşlara ulaşabilmek adına muhtarlarımızla yaptığımız sıkı işbirliğinin yanı sıra 10 farklı mahallede kurduğumuz gönüllü evlerimizle de bu ihtiyaç sahibi insanlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Bizler elimizden geldiğince her vatandaşımızın ihtiyacına yanıt vermeye gayret gösteriyoruz ancak, toplumsal dayanışma ruhu ve işbirliğinin gelişmesi için hayırsever vatandaşlarımızı da göreve davet ediyoruz” şeklinde konuştu.