Kafe Kütüphane hizmet girdi
19.01.2018

Mezitli Belediyesi’nin hayırsever Alper Gürsoy’un desteğiyle hayata geçilen Mezitli Belediyesi Finat Gürsoy Kafe Kütüphane görkemli bir törenle hizmete girdi. GMK Bulvarı ile Mezitli Deresi’nin kesiştiği noktada açılan kafe kütüphanede kitap okuma, çay kahve ve ders çalışma bölümü de yer alıyor.

---------------------

Mezitli Halkının kitaba daha rahat ulaşabilmesi adına çok sayıda hizmete imza atan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli’de bir ilke daha imza attı. Hayırsever Alper Gürsoy’un desteğiyle hayata geçirilen Mezitli Belediyesi Finat Gürsoy Kafe Kütüphane GMK Bulvarı ile Mezitli Deresi’nin kesiştiği noktada görkemli bir törenle hizmete girdi. Kitap okuma, ders çalışma ve kafe bölümlerinin bulunduğu Kafe Kütüphanenin açışına yoğun ilgi gösterildi.

Açılışa Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Hayırsever İşadamı Alper Gürsoy ve tesise adına verdiği annesi Fitnat Gürsoy, Eğitim Sendikası Eski Genel Başkanı ve CHP Eski Milletvekili Mustafa Gazalcı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

ÇOCUKLAR KİTABA UZAK KALMASIN

Oğlu Alper Gürsoy’un kendisine eşi bulunmaz bir hediye verdiğini ifade eden Fitnat Gürsoy, böylesi duyarlı bir yaklaşım gösterdiği ve öncülük ettiği için Mezitli belediye Başkanı Neşet Tarhan’a teşekkür ettiğini söyledi.

İnsanların kitaba ulaşması için çalıştıklarını ifade eden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl, “Hiçbir çocuğumuz kitap okumaktan mahrum kalmasın diye yılın 365 günü çalışıyoruz. Mersin’e gelip te böylesi güzel bir ortamda bulunduğumuz için çok mutlu olduk. Mezitli’de yaşayanlarda böylesi bir belediye başkanları olduğu için gurur duymalılar” dedi.

KARANLIK DÖNEMDEN ANCAK OKUYARAK ÇIKABİLİRİZ

CHP Eski Milletvekili Mustafa Gazalcı ise, tüm kötülüklerin temelinde okumayan bilgiden uzak olan toplumlar olduğunu ifade ederek, Kafe Kütüphane’nin açılışında emeği geçenlere teşekkür etti. Gazalcı, “İçerisinde bulunduğumuz buhranlı dönemi ancak daha çok okuyarak bilgi sahibi olarak aşabiliriz” diye konuştu.

MEZİTLİ CUMHURİYET DEĞERLERİNE İNANAN İNSANLARIN KENTİ

Ülkemizin özellikle savaş durumunda bulunduğu şu günlerde böylesi özel ve onur duyulacak bir hizmete miza attıkları için Alper Gürsoy ve annesi Fitnat Hanıma çok teşekkür eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Mezitli ülkemizde en çok göç alan bölgelerden biri. Ama artan nüfus Atatürk ilkelerine inanmış Cumhuriyete değerlerine sahip insanlar göç etmekte. Bunun nedenlerinden biride Kültür ve Sanat kenti olmasından kaynaklanmakta. Bu yüzden sürekli sanatsal faaliyetlerimizi artıracağız” dedi.

HALKIMIZ BELEDİYESİNE GÜVENİYOR KATKI SUNUYOR

Mezitli’nin her bölgesine açtıkları kütüphanelerle kitap kenti haline geldiklerini ifade eden Başkan Tarhan, “Belediyemizin bir çok yerinde kütüphanemiz var. Gençlik Merkezimizde, 10 Gönüllü evimizde ve Down Kafede var. Bugünde burada Fitnat Hanımında katkılarıyla hem kütüphane hem de ders çalışma alanı olan güzel bir mekana kavuşmuş olduk. Ayrıca bugün çocuklarımız karnelerini alıyor onlara bir şey veremedik ama bu kütüphaneyi karne hediyesi olarak öğrencilerimize veriyoruz” şeklinde konuştu.

Belediye olarak öncelikli amaçlarının halkın güvenini kazanmak olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, “Bunu başardığımızı düşünüyorum. Bugüne kadar Mezitli'de hayırseverlerin yaptığı hiç bir alan yoktu. Ama şimdi Bircan Tüfekçioğlu Hanımın yaptırdığı Anaokulumuz, Gülbahar Özmen'in çocuklarının yaptırdığı Aktif Yaş Alma Merkezi ve yakın zamanda hizmete geçecek olan Altınören ailesinin Mehmet Altınören adına yaptırdığı gençlik merkezimiz var. Şimdi de Sayın Alper Gürsoy’un desteğiyle hizmete soktuğumuz kafe Kütüphanemiz var. İş insanlarının Mezitli'de böyle yatırımlar yapmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Tarhan, tüm katılımcıları 23 Ocak 2018 Salı günü 11:00'de Tece'de planda park ve spor alanı olarak işaretlenen ancak TOKİ'ye Kültür ve Turizm Bakanlığınca verilen otel inşaatı yapılmasına karşı yapılacak basın açıklamasına destek vermeye davet etti.

Haber ile ilgili resim bulunamadı