Kadınlardan ‘Cumhuriyet Okulu’ teşekkürü
31.01.2018

Mersin’de bulunan bazı sivil toplum örgütlerinin kadın temsilcileri Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı ziyaret ederek sosyal yaşama yeniden kazandırılan Esenbağlar Mahallesi Cumhuriyet İlkokulu (Taşmektep) teşekkürlerini ilettiler. Çeşitli dönemlerde Taşmektep’te, eğitim görmüş ya da öğretmenlik yapmış olan konuklar, harabe haldeyken yeniden yaşama kazandırılmasını mucize olarak değerlendirdiler.

------------------------------

Esnebağlar Mahallesi’nde bulunan ve Mersin Valiliği’nin katkısıyla Mezitli Belediyesi tarafından restore edilen Eski Mezitli İlkokulu (Taşmektep) 7 Şubat 2018 Çarşamba günü saat 16:00’da gerçekleştirilecek tanıtım toplantısıyla kapılarını yeniden açacak. Temelinin atılması Cumhuriyet’in ilan edildiği yıla denk gelmesi nedeniyle Cumhuriyet Okulu olarak da adlandırılan, Taşmektep’in yeniden sosyal yaşama kazandırılması nedeniyle Mersin’de bulunan bazı sivil toplum örgütlerinin kadın temsilcileri Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a teşekkür ziyaretinde bulundular.

Okulda eğitim görmüş yada öğretmenlik yapmış olan kadınların yaşadıkları anılarını anlattıkları ziyarette, Taşmektep’in önümüzdeki süreçte kullanışıyla ilgili fikirlerini Başkan Tarhan ile paylaştılar.

MEZİTLİ BELEDİYESİ HARABEDEN MUCİZE YARATTI

Mersin tarihinin en önemli yapılarından birisi olan Taşmektep’in kaderine terkedilmiş durumdan kurtarılarak yeniden eski cıvıltılı günlerine dönmesinin mucize olduğunu ifade eden kadınlar, “Mersin’in belki de en önemli yapılarından birisi olan Cumhuriyet İlkokulu’nun harabe olarak kaderine terk edilmesi içimizi acıtıyordu. Başkanımızın burayı yeniden yaşama kazandırması bizi çok mutlu etti. Bu duyarlı yaklaşımı nedeniyle çok teşekkür ederiz” dedi.

Sayısız anılarının bulunduğu okulun harabe halini gördükçe çok üzüldüklerini belirten kadınlar, okulun yaratığı sinerjinin de bölgeyi kalkındıracağına dikkat çektiler.

TAŞ MEKTEP KENT HAFIZASINDA ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP

Cumhuriyet İlkokulu’nu yeniden eski cıvıltılı parlak günlerine döndürmek istediklerini söyleyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da “Cumhuriyet döneminde pek çok öğrenci yetiştiren bu okul, kapatıldıktan sonra tescili yapılmış ve kaderine terkedilmiş bir durumdaydı. Uzun uğraşlardan sonra buranın tahsisini aldık ve projelendirdik. Mersin Valiliği’nin de yapmış olduğu katkılarla bölgeye çok güzel bir bina kazandırdık. Sadece Esenbağlar Mahallesi’nde oturanların değil, şu an pek çok önemli görevler yapmış isimleri mezun eden okulun kent hafızasında önemli bir değeri bulunuyor” dedi.

7 ŞUBAT 2018 ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 16:00’DA AÇILIYOR

Esenbağlar Mahallesinin gelişmeye aday bir yer olduğunu dile getirerek, kent merkezine yakın olması ve yerleşim alanın geniş ve iyi olmasının mahallenin gelecekte Mezitli’nin en önemli yeri olmasını sağlayacağını vurguladı. Taş Mektep’in restore edilmesiyle Esnebağlar’ın daha önemli ve tercih edilir bir yer haline geleceğinin altını çizen Tarhan, “Yaklaşık 7,5 dönüm arazi üzerinde bulunan bu okulumuzun çevre düzenlemesini de yaptık. Çok güzel bir yer oldu. 7 Şubat 2018 Çarşamba günü saat 16:00’da halkımızın kullanımına açacağız. Çok güzel bir havası ve manzarası var. İnsanlar zamanını temiz ve serin bir havada çayını yudumlayarak geçirmek için buraya akın edecektir” şeklinde konuştu.

Haber ile ilgili resim bulunamadı