‘Resim Okuma Atölyesi’ sona erdi
02.02.2018

Yaptığı çalışmalarla sanatsal faaliyetlerini kurumsal bir şekilde yürüten Mezitli Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kapsamında açılan ‘Sanat Akademisi’nin etkinliği ‘Resim Okuma Atölyesi’ sona erdi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Ressam Ahmet Yeşil ve Yazar Celal Soycan’a teşekkür plaketi verdi.

Her hafta farklı konularla sanatseverleri bir araya getiren Mezitli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kapsamında açılan Sanat Akademisi Resim Okuma Atölyesi sona erdi.

Dünyaca ünlü Ressam Ahmet Yeşil ve şair Celal Soycan eşliğinde gerçekleşen ve katılımın bir hayli yüksek olduğu Resim Okuma Atölyesi’nde ‘Görme nedir’, ‘Bakılan resimde neyi görürüz’, ‘Renk nedir’, ‘Resimde anlam yerine düşünsel pratikler’, ‘Resimde mekân, ışık, espas ve bütünlük nedir’ ve ‘Ahmet Yeşil resminde plastik ve anlam çözümlemesi’ başlıklı konular ele alındı. Mezitli Belediyesi Aratos Spor Tesisleri’nde gerçekleşen son toplantıya katılan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, katılımcılara sertifika verdi.

SANATA VE KÜLTÜRE YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

Mezitli’de böylesi anlamlı bir etkinliğin gerçekleşmiş olmasının kendisine gurur verdiğini ifade eden Başkan Tarhan, “Sağlanan başarı bizi ileri de daha farklı ve büyük etkinlik yapmakta motive ediyor. Sanatın ve edebiyatın değişik dal ve alanlarında etkinlikler yapmaya devam edeceğiz. Yine resim Okuma Atölyesi’nde konuşulan konular bir kitapçık haline getirilmesi halinde belediye olarak bunu bastırmayı isteriz. Bu atölyemizde hocalarımızın programına göre dilerlerse yeniden daha geniş bir mekânda, dilerlerse yine sizlerle daha ileri seviyesi için devam edilebilir. Bu tür faaliyetler gönüllülük esasına dayanıyor. Tamamen kendi işlerinden zaman ayırarak gönüllü olarak gerçekleştiriyorlar. Böyle insanı bulmak günümüz toplumunda çok zor. Bu özverileri nedeniyle kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.