Minik çocukların at sürme keyfi
09.02.2018

Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi’nin Portakal Çiçekleri ve Mutlu Mezitli sınıflarının sevimli öğrencileri düzenlenen gezide ata binmenin keyfini yaşadılar. Renkli görüntülerin yaşandığı gezide Başkan Tarhan’da çocuklara sürpriz bir ziyaret gerçekleştirerek, öğrencilerle vakit geçirdi.

Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi, birbirinden eğitici ve keyifli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Bakım Evi öğrencileri, okul yönetimi tarafından düzenlenen geziyle Mersin Soli Binicilik ve Atlı Spor’daki at çiftliğini gezdi. Kulüpteki midilli cinsi atlara kontrollü bir şekilde binen Portakal Çiçekleri ve Mutlu Mezitli sınıflarının öğrencileri, öğretmenler ve seyis tarafından atlar hakkında bilgiler aldı. Ata binmeyi öğrenen sevimli öğrenciler, görevlilerinin gözetiminde at üzerinde keyifli vakit geçirdi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, renkli görüntülerin yaşandığı gezide bir sürpriz ziyaret gerçekleştirerek, öğrencilerle vakit geçirdi.

ÇOCUKLARIMIZA HAYVAN SEVGİSİNİ KAZANDIRMALIYIZ

Minik öğrencilerle her fırsatta görüşen, onlarla oyun oynamaktan büyük keyif aldığını dile getiren Başkan Tarhan, “Çok seçkin bir eğitim kurumuna sahibiz. Temel konuların yanında burada bulunan çocuklarımızın doğa ve hayvan sevgisi kazanması için çalışmalar yapıyoruz. Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi bahçesinde oluşturduğumuz mini hayvanat bahçesinde miniklerimiz hayvanlarla temas etme, onları sevme imkânı bulabiliyorlar. Bunun yanında Mersin’de bulunan hayvan barınaklarına götürerek, farklı zamanlar geçirmelerine yardımcı oluyoruz. Bugün de öğrencilerimize hayvan sevgisini kazandırarak, ata binmenin keyfini yaşatalım istedik. Çok güzel bir deneyim yaşadılar ve atlara binerek farklı bir gün geçirdiler” şeklinde bilgi verdi.

Aydınlık bir geleceğin ülkesini ve doğasını seven bir nesil yetişmekten geçtiğini ifade eden Başkan Tarhan, “Sık sık karşı karşıya kaldığımız çevre felaketlerini önlemenin yolu doğamıza sahip çıkmaktan geçiyor. Geleceğimizi kurtarmak için gelecek nesillerimize doğaya sahip çıkmalarını öğretmemiz gerekiyor.” dedi.