Mezitli’de Brezilya Filmleri Festivali yapılacak
20.02.2018

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Brezilya Büyükelçisi Eduardo Gradilone ve eşini Mezitli’de ağırladı. Kadın Üretici Pazarı, Amfi Tiyatro’yu ziyaret eden konuk Büyükelçi, Mezitli’de Brezilya Filmleri Festivali gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

------------------------------

Mersin’e gelerek bir dizi ziyaretlerde bulunan Brezilya Büyükelçisi Eduardo Gradilone ve eşi Mezitli’de Neşet Tarhan’ın konuğu oldu. Viranşehir Sahili, Soli Pompeopolis Sütunlu Cadde, Amfi Tiyatro ve Kadın Üretici Pazarı’nı gezerek incelemelerde bulunan konuk Büyükelçi, Brezilya Filmleri Festivali’ni Mezitli’de gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

2018'de, Brezilya ve Türkiye arasında kurulan resmi diplomatik ilişkilerin 160'ıncı yıl dönümünü kutlamak üzere bir yılı aşkın süredir incelemelerde bulunduğunu ifade eden konuk Büyükelçi, özellikle Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın çalışmalarından çok etkilendiğini ifade etti.

MEZİTLİ BELEDİYESİ İLE ORTAK ETKİNLİK YAPMAK İSİYORUZ

Büyükelçi Gradilone yaklaşık bir yıldır çeşitli nedenlerle Mersin’e geldiğini ifade ederek, “Mezitli Belediyesi'nin ve başkan Neşet Tarhan'ın halk tarafından sevilen ve başarılı sürekliliği olan işler gerçekleştirdiğini gözlemliyoruz. Biz de Mezitli Belediyesi ile 2018'de çeşitli organizasyonlar ve kutlama programlarını birlikte yapmak istiyoruz. Ticaret alanında güçlü bir işbirliğimiz var. Ayrıca, şarkıcılarımız, yazarlarımız ve akademisyenlerimiz Türkiye'de çeşitli etkinliklere katılmaktadır. Ve bu etkinliklerden bir veya birkaçını gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı’ndaki kadınları ziyaret edip, onlarla çok sıcak iletişimlerde bulunduklarını ifade eden Büyükelçi Gradilone, “Bu vesile ile halkın Neşet başkan ile iletişimini gördük. Görüyoruz ki Mutlu Mezitli sadece slogan olarak kalmamış insanlar mutlu. Yönetim anlayışı ve çalışkanlığı nedeniyle Başkan Neşet Tarhan’ı bir kez daha tebrik etmek istiyorum” dedi.

BÜYÜKELÇİ GRADİLONE PROJELERİMİZİ MODEL ALMAK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Brezilya Büyükelçisi Eduardo Gradilone ve eşini Mezitli’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını, ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, “Yaklaşık 1 yıldır çeşitli nedenler Sayın Büyükelçi Eduardo Gradilone ile bir araya geliyorduk. Birlikte, çok samimi ilişkiler kurduk. Kendisine Mezitli’de yürüttüğümüz projelerden bahsetme imkanı bulduk. Birlikte pek çok yeri de gezme şansımız oldu. Özellikle, Kadın Üretici Pazarı’ndan çok etkilendiğini bize ifade etti. İlk kez böyle bir uygulama ile karşılaştığını mutlaka model olarak ülkesinde anlatacağını da bize söyledi. Yine Amfi Tiyatro’nun mimarisini çok beğendiğini ifade ederek, Brezilya Filmleri Festivali’ni bu mekanda yapmak istediklerini söylediler. Bu samimi yaklaşımı ve sıcakkanlılığı hepimizi etkilemiştir” dedi.

Haber ile ilgili resim bulunamadı