Belediye yapıyor, hırsızlar çalıyor
02.03.2018

Mutlu bir Mezitli yaratmak için gece gündüz demeden çalışan Mezitli Belediyesi’nin hizmetlerine saldırılar artarak devam ediyor. Son dönemde artan hizmetleri tahrip düşmanlığı boyut değiştirdi. Hizmet düşmanları parklara yerleştirilen çöp kovası, pergola ve kamelyaları çaldılar. Mezitli’de çalınması ya da tahrip edilmesi nedeniyle değiştirilen kamelya sayısı 17’e ulaştı.

---------------------------------

Mezitli’yi baştanbaşa çiçek bahçesine çeviren ve birçoğu ulusal gündemde yer alan Mezitli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün çalışmalarından birisi daha hizmet düşmanlarının saldırısına uğradı. Daha önce kırılarak tahrip edilen belediye hizmetlerine şimdi de hırsızlar dadandı. Baharın gelmesiyle birlikte yeni park oluşturma ve parklarda aletleri yenileme çalışması başlatan belediye ekipleri yeni bir darbe daha aldı. Parklarda çöp kovası, bank, kamelya, pergola ve oyun gruplarını yerlerinden sökerek, çalan ya da tahrip eden hizmet düşmanlarının belediyeye zararı önemli rakamlara ulaştı. Son günlerde çalınması ya da tahrip edilmesi nedeniyle değiştirilen kamelya sayısı 17’ye ulaştı.

HİZMETLER BİRÇOK KEZ SALDIRIYA UĞRADI

Mezitli Belediyesi tarafından yapılan hizmetlere çok sayıda saldırı ile karşı karşıya kaldı. Vatandaşlarımızın sorunsuz bir şekilde denize girebilmesi için yapılan seyyar, duş ve tuvaletler kimliği belirsiz kişiler tarafından yakılmış, halkın kullanımı için kentin çeşitli yerlerine yerleştirilmiş olan çöp kutuları gerek yakılarak, gerekse darbe ile kırılarak yok edilmiş, şezlonglar denize atılmış, Soli Pompeiopolis Sütunlu Caddesi’ne yapılan bisiklet yolu kepçe ile kazılmış, mermer ve ahşap döşemeler kırılmıştı. Yine çeşitli yerlere yapılan çiçek takları ve dev çiçek buketleri sökülerek tahrip edilmişti. Kenti güzelleştirmek adına çeşitli noktalara yerleştirilen kuğu figürleri de parçalanmıştı.

VATANDAŞLAR SALDIRILARA AĞIR TEPKİ GÖSTERDİ

Hizmete yapılan saldırılara vatandaşlarda tepki gösterdi. Belediyemize destek telefonları açan vatandaşlar, sosyal paylaşım sitesinde tahrip edilen yerlerin fotoğrafını paylaşarak, “Bu parkın olduğu yerde yakın zamana kadar bir virane vardı. Mezitli Belediyesi tarafından bizler için gayet güzel bir şekilde düzenlenmişti. Orada bu güzelliği fotoğraflarla ölümsüzleştirmeye çalışanları görünce mutlu oluyordum. Sabah uyandığımızda gördüm ki bir takım kendini bilmez hizmet düşmanı burayı talan etmiş. Kardeşim sen kendini o güzelliğe değer bulmuyorsan eğer, orada bulunma, bakma, geçme bile. Emeğe saygı duy” şeklinde yazarak tepkilerini dile getirdiler.

SALDIRILAR MOTİVASYONUMUZU BOZUYOR

Vatandaşın vergileriyle daha güzel bir Mezitli yaratmak için çabaladıklarını ancak bu tür saldırıların çalışanlarının da motivasyonunu bozduğunu ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Daha yaşanılabilir bir kent ve halkımızın tüm imkânlarından yararlanabilmesi için hizmet üretmeye çalışıyoruz. Ancak yaptığımız bu hizmetler kim olduğunu bilmediğimiz art niyetli kişiler tarafından tahrip edilerek, kullanılmaz hale getiriliyor. Herkese eşit hizmet üretmeye çalışıyoruz. Takdir edileceği gibi bizim her yaptığımız hizmetin başına bir bekçi koyma şansımız yok. Ürettiğimiz hizmetleri korumak o hizmetlerden yararlanan değerli halkımızın sorumluğunda olmalıdır. Belediyemize verilen zarar yüksek boyutlara ulaştı” dedi.

HALKIMIZ YAPILAN HİZMETE SAHİP ÇIKMALI

Hizmetin yapılması kadar korunmasının da önemli olduğuna vurgu yaparak, her zaman olduğu gibi vatandaşlardan belediye hizmetlerine sahip çıkmasını isteyen Başkan Tarhan, “Vatandaşlarımızdan, böylesi art niyetli kişileri gördükleri zaman uyarmaları ya da gerek belediyemizi gerekse bölgede bulunan güvenlik güçlerini aramalarını istiyoruz. 17 adet kamelya sökülürken, tahrip edilirken kimse görmemiş olamaz. Çünkü bu hizmetler tahrip edildiğinde hem vatandaşın hizmete ulaşmasında aksamalar yaşanıyor hem de vatandaşın parasıyla yapılan değerler yok ediliyor. Bizim en büyük gücümüz halkımızın bize vermiş olduğu destek ve güvendir. Yaptığımız hizmetler ancak halkımız sahip çıkarsa korunabilir” diye konuştu.

Başkan Tarhan, vatandaşların, belediye hizmetlerini tahrip edenleri görmeleri durumunda, 153 Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü veya 155 Polis İhbar Hattına bildirimde bulunmalarını istedi.

Haber ile ilgili resim bulunamadı