Kadınlar ‘Lüküs Hayat’ müzikaliyle buluştu
09.03.2018

Mezitli Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ilçede yaşayan 20 kadınları, Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) tarafından Mersin Kültür Merkezi’nde sahnelenen ‘Lüküs Hayat’ müzikaliyle buluşturdu. İlk defa bir müzikali izleme fırsatı bulan kadınlar, ünlü oyuncuların da rol aldığı oyuna büyük ilgi gösterdi.

Mezitli Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle tüm gün çeşitli etkinlikler düzenledi. Daha önce hiç tiyatro oyununu izlememiş 20 kadın, Haldun Dormen'in opera sahnesine taşıdığı ‘Lüküs Hayat’ müzikalini izleme fırsatı yakaladı. Mezitli Belediyesi’ne ait otobüsle Mersin Kültür Merkezi’ne getirilen kadınlar, 2 perdelik oyunu büyük bir beğeniyle izledi.

KADINLARIMIZA AYRICALIK TANIYORUZ

İlçede yaşayan kadınlara pozitif ayrımcılık uyguladıklarını dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Biz kadınlarımızı hiçbir zaman yalnız bırakmıyoruz. Daha önce hiç Çanakkale, Anıtkabir ve benzeri yerleri görmemiş kadınlara yönelik geziler düzenledik. Sinemaya gitmemiş kırsalda yaşayan kadınlarımızı sinemaya götürdük. Şimdi de kadınlarımızı Türk tiyatrosunun en önemli klasiklerinden olan 'Lüküs Hayat' müzikaliyle buluşturduk. Kendisi de bir kadın olan Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) Müdürü Bengi İspir Özdülger’e bu vesileyle teşekkürlerimi sunuyorum. Her zaman dediğimiz gibi Mezitli büyük bir ailedir. Bu ailedeki huzuru, barışı ve mutluluğu sağlamak da bizim görevimizdir” şeklinde konuştu.