Şehit İsmail Hakkı Doğan’ın Evi Onarıldı
14.03.2018

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde PKK'ya yönelik yürütülen operasyonda şehit olan Mezitlili Uzman Çavuş İsmail Hakkı Doğan’ın emanetine Mezitli Belediyesi sahip çıkıyor. Şehidin ailesinin yaşadığı ev belediye ekipleri tarafından baştan aşağıya yenilendi.

Mezitlili Şehit Uzman Çavuş İsmail Hakkı Doğan’ın baba ocağı Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın talimatıyla baştan aşağıya yenilendi.

ÇATIDAN ZEMİNE KADAR HER YER YENİLENDİ

Ailenin istekleri doğrultusunda evde bulunmayan mutfak, tuvalet ve banyonun eklendiği evin çatısı yükseltilerek yenilendi. Asma tavan yapılarak, elektrik, su tesisatları tamamen değiştirilen evde kapı ve pencereler de değiştirildi. Yerlerin tamamına seramik zemin döşemesi yapıldı. Evin tadilatı sırasında, ailenin barınabilmesi ve inşaattan olumsuz etkilenmemesi için bahçede tam teşekküllü bir sahra çadırı oluşturuldu.

Şehit İsmail Hakkı Doğan’ın annesi Emine Doğan yapılan çalışmalar nedeniyle Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a teşekkür etti.

ŞEHİDİMİZİN ACISINI HAFİFLETEBİLMEK İSTİYORUZ

Şehidin acısını unutturulamasa da huzur içerisinde yaşayabilecekleri evlerini tadilattan geçirdiklerini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Şehidimiz İsmail Hakkı Doğan’ın bize emanetleri olan ailesini en iyi şartlarda yaşatabilmek en önemli hedefimizdir. Maalesef yaşadıkları toprak damlı evin fiziki şartları çok kötü durumdaydı. Kendileriyle görüşerek istekleri doğrultusunda bir dizi eklemeler ve tadilatlar gerçekleştirdik. Önümüzde ki süreçte bir takım eşyalarını da yenileyeceğiz. Ülkemiz için canını feda eden İsmail Hakkı Doğan kardeşimizin acısını bir nebze olsun hafifletebilirsek ne mutlu bize” dedi.