MEZİTLİ’NİN 41. KORULUĞU MİNİK ELLER TARAFINDAN OLUŞTURULDU
23.03.2018

MEZİTLİ’NİN 41. KORULUĞU MİNİK ELLER TARAFINDAN OLUŞTURULDU

Mezitli’nin 41. Koruluğu, Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi’nin minik çocukları tarafından oluşturuldu. Merkez Mahallesi’nde defne ve keçiboynuzu ağaçlarının yer aldığı koruluk şenlik havasında bir törenle açıldı.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi’nde eğitim alan öğrenciler ve velilerin katıldığı törende minikler, şarkılar söyleyip oyunlar oynadı. Türkçe ve İngilizce şarkıların da söylendiği törende çocuklar ve velileri hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı seslendirdi.

Başkan Tarhan’a sevgi gösterisinde bulunan çocuklar koruluğa dikilen fidanların dibine çıplak elleriyle toprak atıp suladı.

CUMHURİYETİMİZİN YARINLARINA DOĞA SEVGİSİNİ AŞILAMAK ÖNEMLİDİR.

Mezitli’de oluşturulan 41. koruluk olması nedeniyle sözlerine, ‘41 kere Maşallah’ diyerek başlayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Orman Haftası nedeniyle çocuklarımızla böyle güzel bir etkinlikte buluştuk. En güzel iki kelime; fidan ve çocuğun aynı cümle içerisinde kullanılması oldukça anlamlıdır. Bundan daha anlamlı ve uyumlu başka bir şey yoktur. Cumhuriyetimizin yarınlarına doğa sevgisini aşılamak önemlidir. Baharın başlangıcında bu birlikteliği sağlamış olmaktan dolayı mutluyum. Bu çocuk cıvıltılarının sürekli olmasını ve tüm çocuklarımızın hayatta başarılı olmalarını temenni ediyorum. Diktiğimiz fidanlar gibi sağlıklı şekilde serpilip büyüyerek daha güzel bir Türkiye yaratmalarını diliyorum” dedi.

Haber ile ilgili resim bulunamadı