DOĞA SAVAŞÇILARI PLASTİK POŞETLE MÜCADELE EDİYOR
06.04.2018

Mezitli Abdulkadir Perşembe Vakfı Anaokulu’nun minik öğrencileri plastik poşetlere karşı mücadele ediyor. Minikler, doğanın korunmasına dikkat çekmek amacıyla hazırladıkları bez torbaları Atatürk Mahallesi Kadın Üretici Pazarı’nda tezgah açan kadınlar ve alışveriş yapan vatandaşlara dağıttı.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Atatürk Mahallesi Muhtarı Badegül Kaptan, Yeni Mahalle Muhtarı Ömer Kaykaç ve CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Ethem Güzel’in katıldığı etkinlikte çocuklar yol boyunca attıkları sloganlarla çevre duyarlılığına dikkat çektiler.

Pazarda tezgah açan ve alışveriş yapanlarla sohbet eden minikler çevrenin korunması için ortak mücadele etme çağrısı yaptılar. Okul Müdürü Cumali Engin, çevre ve vatan sevgisiyle dolu bir nesil yetiştirmek istediklerini ifade ederek, “Farklı zamanlarda bu tür etkinlikler yaparak hem çocuklarımızın hem de vatandaşlarımızın duyarlılığını artırmaya çalışıyoruz. Başkanımız da bu etkinliğimizde bize destek vererek kampanyamızın daha çok yere ulaşmasını sağlamıştır. Çok teşekkür ederiz” dedi.

ÇEVREMİZİ KORUMAK İÇİN EL ELE VERELİM

Minik öğrencilerin hayata geçirdikleri kampanyayı duyunca kendisinin de destek vermek istediğini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Çevre konusunda da bu duyarlılığı hep birlikte hayata geçirmek istiyoruz. Bunu başta öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle ve sizlerle gerçekleştireceğiz.Ne yapıyorsak hep beraber yapalım birlikte karar verelim ve daha sonra da birlikte koruyalım.Çevreci nesiller yetiştirmek istiyoruz. Yaptığımız çalışmaların doğa dostu ve çevreci olmasına özen gösteriyoruz. Bunun yanında çevre konusunda öğrencilerimizi eğitmenin daha yararlı olacağını düşünüyoruz. Çocuklar çevreci olmayı öğrensinler ve ailelerine bu konuda zorlayıcı olsunlar istiyoruz” diye konuştu.