Mezitli Deresi Yeni Bir Cazibe Alanı Oluyor
21.04.2018

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın ısrarlı talep ve takip çalışmaları sonrası Devlet Su İşleri Müdürlüğü tarafından Tece Deresinden sonra Mezitli Deresi’nde ıslah çalışması başlatıldı. Denizden kentin kuzeyine kadar uzanacak çalışmalar sonrası Mezitli Belediyesi tarafından yapılacak olan yürüyüş-bisiklet yolu ve dinlenme alanlarıyla bölge yeni bir cazibe merkezi haline gelecek.

Yoğun yağmur sonrası oluşan sel felaketini önlemede büyük öneme sahip olan Mezitli Deresi ve çevresinin yüzü değişiyor. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın ısrarlı talep ve takip çalışmaları sonrası Mezitli Deresi’nde ıslah çalışmasına Devlet Su İşleri Müdürlüğü tarafından başlandı.

DENİZDEN KUZEYE KADAR YENİDEN DÜZENLENİYOR

Denizden başlayarak kentin kuzeyine kadar devam eden çalışmalar kapsamında kademeli olarak, dere ıslahı, yatak tanzimi ve taş tahkimatı yapılacak. Daha önce yaşanan selden zarar gören bölümlerde onarılarak düzenlenecek. DSİ’nin yapacağı çalışmalar sonrası Mezitli Belediyesi de dere çevresinin bir kısım düzenlemeye gidecek. Dere boyunca bisiklet yolu ve yürüyüş yolu yapacak olan Mezitli Belediyesi, belli noktalara yerleştireceği oturma, dinlenme ve spor grupları ile ilçeye yeni bir spor ve yaşam alanı kazandıracak.

MEZİTLİ GENELİNDE DERE ISLAH ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Kenti tam ortadan ikiye ayıran Mezitli Deresi’nin ıslah edilmemesi nedeniyle kirli ve kötü görüntünün Mezitli’ye yakışmadığına vurgu yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “2014 yılından başlayarak DSİ Müdürlüğü’ne yaptığımız ısrarlı başvuru sonrası ilçemizde bulunan derelerde ıslah, dere yatağı tanzimi ve taş tahkimat çalışmaları yapılmaya başlandı. İlk etapta Tece Deresi’nde yapılan ıslah çalışmaları tamamlanarak, Mezitli Deresi’nde düzenlenmeye başlanıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi de Fuar Merkezi karşısında bulunan jakaranda koruluklarımızın da içinde bulunduğu alanda, denize kadar açık taşkın deresi çalışmalarına başladı” şeklinde bilgi verdi.

MEZİTLİ DERESİ ÇEVRESİ CAZİBE ALANI OLACAK

DSİ ekiplerinin işlemleri tamamlamasının ardından Mezitli Belediyesi’nin söz konusu alanda çalışma yapacağına dikkat çeken Başkan Tarhan, “Mezitli Deresi çevresinin daha aktif kullanılan bir alan olması için bir proje geliştireceğiz. Kerim Afşar Parkı, Şehit Yiğitcan Çiğa Parkı, Balık Pazarı, Su Dünyası, Masal Park, Emekli Evi, Kent Konseyi ve STK Binası, Kadın Üretici Pazarı, Kafe Kütüphane, Güneş Park gibi çok sayıda projeyi Mezitli Deresi boyunca hayata geçirdik. Dere boyunca yapacağımız yürüyüş ve bisiklet yolu kentin kuzeyinde bulunan Güneş Park’ın kuzeyine kadar devam edecek. Oturma grupları, spor alanları, sosyal faaliyet alanlarıyla derece modern ve tercih edilen bir yer olacak. Halkın bu bölgeyi daha yoğun kullanmalarını amaçlıyoruz” diye konuştu.