Büyükelçi Miyajima Mezitli’yi gezdi
21.04.2018

Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı ziyaret etti. Büyükelçi Miyajima, öğle yemeğini Down Kafe’de yedikten sonra beraberindeki heyet ile birlikte Soli Pompeiopolis Antik Kenti Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nu gezdi. Mezitli’yi çok beğendiğini, tarihi ve doğa güzelliklerinden oldukça etkilendiğini ifade eden Büyükelçi Miyajima, Mezitli’ye tekrar gelmek istediğini dile getirdi.

Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima’nın Mersin ziyaretindeki ilk durağı Mezitli oldu. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın misafiri olarak Mezitli’ye uğrayan Büyükelçi Miyajima, Down Kafe’de Mersin tantunisinin tadına baktı. Burada down sendromlu gençlerle tanışan Büyükelçi, daha sonra Albay Hiroyoshi Nakutsu ve beraberindeki heyet ile birlikte Soli Pompeiopolis Antik Kenti Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nu gezdi. Soli Pompeiopolis Antik Limanın tarihini yakından inceleme fırsatı bulan Büyükelçi, bölgenin fotoğraflarını çekerek, yürüyüş yolunda belediye tarafından bilgilendirme amacıyla konulan İngilizce-Türkçe tabelalardaki yazılı tarihi okudu.

MEZİTLİ’Yİ ÇOK SEVDİM, TEKRAR GELMEK İSTİYORUM

Mezitli’yi çok beğendiğini ve tekrar gelmek istediğini belirten Büyükelçi Miyajima, “Bu benim Mezitli’ye ilk gelişim. Burada çok misafirperver çok dost canlısı insanlarla karşılaştım. Mezitli’yi ziyaret ettiğim için çok mutlu oldum. Mezitli, tarihi ve doğa güzellikleri olan bir yer. Burayı çok beğendim ve tekrar gelmek istiyorum” şeklinde konuştu.

MEZİTLİ, MERSİN’İN CAZİBE MERKEZİ OLDU

Mezitli’nin kısa sürede cazibe merkezi haline geldiğini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise; “Mezitli’yi herkes ziyaret ederek, gezmek istiyor. Mersin’e gelen tüm sanatçı ve ünlüler muhakkak ilçemize uğruyorlar. Geçtiğimiz günlerde ‘Çalar Saat’ programının sevilen sunucusu İsmail Küçükkaya da özellikle Mezitli’ye gelerek, ilçemizin tarihi dokusunu inceledi ve çok beğendini dile getirdi. 2014 yılında söz verdiğimiz gibi Mersin’de Mezitli’yi cazibe merkezi haline getirdik” şeklinde konuştu. Daha sonra nazik ziyaretlerinden dolayı Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima’ya teşekkür ederek, üzerinde Soli Pompeiopolis Sütunları resminin yer aldığı özel yapılmış cam blok hediye etti.