GÖRME ENGELLİ ECRİN MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI OLDU
24.04.2018

GÖRME ENGELLİ ECRİN MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI OLDU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle 9 yaşındaki görme engelli Ecrin Nur Aytekin, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın koltuğuna oturdu. Üçüz kardeşleriyle birlikte bir süre Belediye Başkanlığı yapan minik Ecrin muhtar olan babası Yakup Aytekin’i de telefonla arayarak, mahallesinde yaşanan sıkıntıları sordu. Sıcak bir ortamda gerçekleşen etkinlikte, Başkanımız, minik Başkan Ecrin’e çeşitli hediyeler verdi.

---------------------------------

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında koltuğunu görme engelli Ecrin Nur Aytekin’e emanet etti. Heyecanlı olduğu görülen minik Başkan Ecrin Nur Aytekin, belediyenin çalışma sistemi hakkında bilgi aldı.

Yaşamını sürdürürken özellikle kaldırım düzenlemeleri ve sürücülerin araçlarını uygunsuz park etmeleri nedeniyle sıkıntı yaşadığına değinen Minik Başkan Aytekin, belediye çalışanların görevlerini yaparken engellilerin durumlarını gözetmelerini istedi.

MUHTAR BABASINA TELEFON ETTİ

75. Yıl Mahalle Muhtarı olan babası Yakup Aytekin’i arayan minik Başkan, Mezitli Belediyesi’nin mahallede gerçekleştirdiği Davultepe Gönüllü Evi, Kadın Üretici Pazarı gibi projeleri sordu.

Başkan Tarhan, üçüz kardeşlerini makamda ağırlayan Ecrin Nur Aytekin’e çeşitli hediyeler verdi.

Çok heyecanlı olduğunu ifade eden Ecrin Nur Aytekin, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak, “Şu an büyük bir mutluluk ve gurur yaşıyorum. Çünkü ilçemdeki çocukları temsil ediyorum. Başkanımızla daha önce birçok kez bir araya gelmiştim ama burada olmak, temsili de olsa bu sorumluluğu hissetmek çok heyecan verici. Başkanımız Neşet Tarhan’a biz çocuklar için yaptıkları ve iyi bir insan olması nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

Minik Başkan Ecrin Nur Aytekin daha sonra Akdeniz Mahallesi’nde bulunan Kuzey Yıldız Sitesi’nde gerçekleşen Atatürk Büstü açılışına katılarak konuşma yaptı.

ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞE UMUT DOLU BAKIYOR

Temsili belediye başkanlığı için Ecrin Nur Aytekin’i seçmesini değerlendiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, “Engelliler toplumumuzun eşit bireyleridir. Hizmet politikamızı, onların hayatını nasıl kolaylaştırabileceğimiz üzerine kuruyoruz. Onların bizimle eşit haklara sahip vatandaşlar olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Ancak, ben Ecrin’i engelinden dolayı değil, umut dolu ve geleceğe umut dolu bakışı nedeniyle başkan olmasını istedim. Zaman zaman bir araya geldiğimizde onun bu parlak fikirleri beni son derece etkiliyordu. Belediye Başkanı olarak ta verdiği mesajlar ne derece isabetli bir seçim yaptığımızın göstergesi olmuştur” diye konuştu.

Haber ile ilgili resim bulunamadı