‘3 FİDAN’MEZİTLİ’DE ANILDI
07.05.2018

Mezitli Belediyesi tarafından Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idam edilişlerinin 46. Yıldönümü nedeniyle bir anma etkinliği düzenlendi. Üç Fidan Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte 68 Ruhu ve Türkiye’ye yansımaları anlatıldı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın kendi sesinden şiirinin dinletildiği etkinlikte, Mezitli Belediyesi Oda Tiyatrosu Sanatçısı Başak Karatepe, Deniz Gezmiş’in babasına yazdığı son mektubu okudu. Karatepe’nin mektubu okuduğu sırada bazı katılımcılar gözyaşlarına engel olamadı.

O ZAMAN GENÇTİK, GÜZELDİK VE DÜNYAYI DEĞİŞTİRMEK İSTİYORDUK

Emekli Öğretmen Ali Diyaroğlu’nun okuduğu şiirler ve Mezitli Belediyesi Sanatevi sanatçılarının söylediği şarkılar duygusal anların yaşanmasına yol açtı. CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, CHP Mezitli İlçe Başkanı Bayram Yıldırım, CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Ethem Güzel, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte konuşan Başkanımız Neşet Tarhan, “68 dönemini yaşayan birisi olarak insan o dönemle ilgili konuşurken zorlanıyor.

Duygulanmamak elde değil. O zaman gençtik, güzeldik ve dünyayı değiştirmek istiyorduk. İdam edilmelerinin ardından 46 yıl geçmesine rağmen unutulmadılar, unutulmayacaklar. Hepimizi bitmeyen, bitmeyecek olan 68 ruhunu iyice irdeleyelim istiyorum. ” dedi.

HEPİMİZİN RÜYALARI, GERÇEKLEŞTİRMEK İSTEDİĞİ HAYALLERİ VARDI

Denizlerin idam edilmesinin ardından yarım yüzyıl geçtiğini hatırlatan CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu'da o dönem kendisinin de üniversite öğrencisi olduğu bilgisini verdi. Kuyucuoğlu, “Hepimizin rüyaları, gerçekleştirmek istediği hayalleri vardı. Bu uğurda pek çok arkadaşımız canlarını feda etti. Bir çoğu hapishanelerde, zindanlarda kaldılar. Ancak günümüzde ne denli vatansever oldukları anlaşılmıştır” diye konuştu.