Mezitli Belediyesi’nden çalışanlarına bayram müjdesi
11.05.2018

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Ramazan ayı öncesi çalışanlarına müjde verdi. Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile belediye bünyesine geçen işçiler, Ramazan Bayramı’na cepleri dolu girecek. Yeni ücret düzenlemesi, banka promosyonu, bayram ikramiyesi, yemek parası ile birlikte en az alan işçinin cebine bayram öncesi bir defaya mahsus olmak üzere toplam 3 bin 250 Türk Lirası girecek.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, belediye bünyesindeki çalışanlarla bir araya geldi. Başkan Tarhan, Belediye otoparkında gerçekleşen buluşmada çalışanlara Ramazan Bayramı öncesi doping etkisi yaratacak bir müjde verdi. KHK ile taşeronda çalışan tüm personelin belediye bünyesine geçtiğini hatırlatan Başkan Tarhan, her zaman çalışanına en yüksek ücret vermeyi amaç edindiklerini ifade ettiği konuşmasında, “Artık taşeron işçisi diye bir şey kalmadı. Hepiniz diğer personel gibi bundan sonra kamu görevlisi oldunuz. Kılık kıyafete, özel yaşantınıza daha çok dikkat edeceksiniz. Bildiğiniz üzere birçok belediye gibi yapmadık ve kadroya geçirirken toleranslı davrandık. Bir tek arkadaşımızı dışarda bırakmadık. Sizlerden bizim bu bakış açımıza göre davranarak daha özverili, vatandaşa daha saygılı bir hizmet yapmanızı istiyoruz” dedi.

RAMAZAN BAYRAMI ÖNCESİ DOPİNG ETKİSİ

Çalışanlara ödenecek ücretlerle ilgili bilgi veren Başkan Tarhan, “Belediyemizin yüz akı olan çalışanlarımızın kadromuza geçişiyle birlikte ücret belirlemesi yaptık. Yeni bir bankayla anlaşarak önemli bir promosyon desteği sağladık. Ancak geçişler nedeniyle çalışanlarımız bu promosyona Ramazan Bayramı öncesi kavuşabilecekler. Haziran ayında en az alan arkadaşımız bin 846 TL alacak. Buna ek olarak 105 TL yemek ücreti ve bayram nedeniyle de çalışanımıza 200 TL ikramiye vereceğiz. Bankalarla yaptığımız anlaşma sonrası bir defaya yönelik alacakları promosyon ücretine bizde kendi yetkimizi kullanarak bir miktar katkı sunduk, bin 100 TL’ye çıkmasını sağladık. Yani en az alan arkadaşımızın eline Ramazan Bayramı öncesi 3 bin 250 TL gibi bir para geçecek” diye konuştu.

İKİ KATI ÜCRET ARTIŞI SAĞLADIK

İmkân olduğu müddetçe çalışana daha fazla para verebilmek için çalıştıklarını ifade eden Başkan Tarhan, “Kadrolu işçilerimize sendikanın dahi haberi olmadan ve hiçbir zorunluluğumuz Hakem Heyeti’nin verdiğinin iki katı bir ücret artışı sağladık. Umarım bütçe imkânlarımız daha iyi olur, sizlerin durumunu daha iyileştirebiliriz” ifadelerini kullandı.

Anneler Günü nedeniyle temsili olarak Fen İşleri Müdürlüğü’nde çalışan bir kadını çalışana çiçek veren Başkan Tarhan’ın açıklamalarını alkış ve sloganlarla karşılayan işçilere, balık-ekmek ikram edildi.